Marhasült mézes padlizsánnal

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázzsal és wellness-szel kombinált élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Férfi még nem öltözött fel ennyire hülyén - Elmondjuk, miért tette »

Nagyon öregít, ha nem jól teszed fel: a tökéletes füstös szemek titka »

A '90-es évek kedvenc manökenje volt: rövid fazonjai divatosabbak, mint valaha »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet marha fehérpecsenye borsozva
  • 3 db padlizsán
  • _Mázhoz_:
  • 1/2 dl méz
  • 1 tk só
  • 4 gerezd apróra felkockázott fokhagyma
  • 1 tk chilliszósz
  • 1/2 citrom leve
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 tk gyömbér (friss gyökér is lehet)
  • borsikafű
Recept idők

Elkészítés:

A mázat kikeverem a borsikafű és a gyömbér kivételével az összes hozzávalóból. A felével bekenem a padlizsánszeletek vágott felületét. Sütőpapírral letakart tepsire helyezem, és 25 percig 180 C fokon sütöm. A maradék kencéhez keverem a gyömbért, az apróra vágott borsikafüvet, és végül ezt is rákenem a forró padlizsánokra. 250 C fokon még 5 percig sütöm.
Az utolsó sütési fázis ideje alatt elkészítem a marhahússzeleteket: Felforrósítom az üres serpenyőt, kevés napraforgóolajon 1-1 perc alatt egyik, majd a másik oldalát fehérre sütöm. (Így nem lesz kemény a marhahús.) Félrehúzom a serpenyőt, és a kívánt mértékben (belül rózsaszínre) átsütöm a szeletet.
A padlizsánt és a marhaszeleteket megszórom egy csipetnyi tengeri sóval, tányérra helyezem. Friss uborkaszeletekkel tálalom.

1
2
Blog.hu ajánló