Erdélyi vegyes zakuszka
Erdélyi vegyes zakuszka
Hozzávalók 12 személyre
- 3 kg kápia
- 0,5 kg hagyma
- 0,5 kg sárgarépa
- 0,5 kg szárazbab
- 1l paradicsomlé
- 1l olaj
- 5-6 db babérlevél
- 6 kk. só
- 1 kk bors
- 1 kk. szalicil
- 1-2 zellerlevél
- 1 kg gomba
- 0,5 kg padlizsán
Elkészítés:
A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, majd a paprikát, végül az előre megfőzött és ledarált babot, padlizsánt és gombát.(A babot és a gombát külön-külön megfőzzük, a padlizsánt pedig megsütjük.) Mikor az olaj kezd feljönni a tetejére, hozzáadjuk a paradicsomlét és a fűszereket, majd addig főzzük, amíg az olaj feljön a tetejére. Forrón üvegekbe rakjuk, ledugaszoljuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept