Tárkonyos csirkeragu leves

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Ez már megint mi? Félig kész sminket villantanak a lányok az Instagramon »

Egy fazon, ami mindenkinek jól áll: midi szoknyák 9 ezer forint alatt »

Ez a szezon legnőiesebb lábbelije: így viseld a bársonycsizmát »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1/2 kg csirkemell
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1/2 kg zöldborsó (fagyasztott vagy friss)
  • 1 kis fej karalábé
  • 2 tk apróra vágott vagy morzsolt tárkony
  • 1 dl olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2-3 ek liszt
  • só, bors, delikát
  • ízlés szerint citromlé vagy ecet
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágom, kevés olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom a kockára vágott csirkemellet. Fehéredésig pirítom a csirkét, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadom a fűszereket, és így puhára párolom. Közben megtisztítom a zöldségeket és nagyjából egyforma kockákra vágom. Mikor a hús kellően megpuhult, hozzáadom a zöldségeket, valamint felengedem meleg vízzel. Mikor a zöldségek is megpuhultak, akkor behabarom a liszt és tejföl keverékével. Habarásnál ügyeljünk a hőkiegyenlítésre (mielőtt a tejfölt a leveshez öntjük a leves vizéből merjünk a tejfölös keverékre így nem fog összecsomósodni a habarásunk).
Ha nem lett elég savanykás a levesünk, akkor egy kis citromlével, esetleg ecettel ízesíthetjük.

Blog.hu ajánló