Tárkonyos csirkeragu leves
Tárkonyos csirkeragu leves
Hozzávalók 6 személyre
- 1/2 kg csirkemell
- 3-4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1/2 kg zöldborsó (fagyasztott vagy friss)
- 1 kis fej karalábé
- 2 tk apróra vágott vagy morzsolt tárkony
- 1 dl olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kis doboz tejföl
- 2-3 ek liszt
- só, bors, delikát
- ízlés szerint citromlé vagy ecet
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockára vágom, kevés olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom a kockára vágott csirkemellet. Fehéredésig pirítom a csirkét, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadom a fűszereket, és így puhára párolom. Közben megtisztítom a zöldségeket és nagyjából egyforma kockákra vágom. Mikor a hús kellően megpuhult, hozzáadom a zöldségeket, valamint felengedem meleg vízzel. Mikor a zöldségek is megpuhultak, akkor behabarom a liszt és tejföl keverékével. Habarásnál ügyeljünk a hőkiegyenlítésre (mielőtt a tejfölt a leveshez öntjük a leves vizéből merjünk a tejfölös keverékre így nem fog összecsomósodni a habarásunk).
Ha nem lett elég savanykás a levesünk, akkor egy kis citromlével, esetleg ecettel ízesíthetjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept