Tárkonyos csirkeragu leves
Tárkonyos csirkeragu leves
Hozzávalók 6 személyre
- 1/2 kg csirkemell
- 3-4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1/2 kg zöldborsó (fagyasztott vagy friss)
- 1 kis fej karalábé
- 2 tk apróra vágott vagy morzsolt tárkony
- 1 dl olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kis doboz tejföl
- 2-3 ek liszt
- só, bors, delikát
- ízlés szerint citromlé vagy ecet
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockára vágom, kevés olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom a kockára vágott csirkemellet. Fehéredésig pirítom a csirkét, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadom a fűszereket, és így puhára párolom. Közben megtisztítom a zöldségeket és nagyjából egyforma kockákra vágom. Mikor a hús kellően megpuhult, hozzáadom a zöldségeket, valamint felengedem meleg vízzel. Mikor a zöldségek is megpuhultak, akkor behabarom a liszt és tejföl keverékével. Habarásnál ügyeljünk a hőkiegyenlítésre (mielőtt a tejfölt a leveshez öntjük a leves vizéből merjünk a tejfölös keverékre így nem fog összecsomósodni a habarásunk).
Ha nem lett elég savanykás a levesünk, akkor egy kis citromlével, esetleg ecettel ízesíthetjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept