no

Tárkonyos csirkeragu leves

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tárkonyos csirkeragu leves

Hozzávalók 6 személyre

  • 1/2 kg csirkemell
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1/2 kg zöldborsó (fagyasztott vagy friss)
  • 1 kis fej karalábé
  • 2 tk apróra vágott vagy morzsolt tárkony
  • 1 dl olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2-3 ek liszt
  • só, bors, delikát
  • ízlés szerint citromlé vagy ecet
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágom, kevés olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom a kockára vágott csirkemellet. Fehéredésig pirítom a csirkét, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadom a fűszereket, és így puhára párolom. Közben megtisztítom a zöldségeket és nagyjából egyforma kockákra vágom. Mikor a hús kellően megpuhult, hozzáadom a zöldségeket, valamint felengedem meleg vízzel. Mikor a zöldségek is megpuhultak, akkor behabarom a liszt és tejföl keverékével. Habarásnál ügyeljünk a hőkiegyenlítésre (mielőtt a tejfölt a leveshez öntjük a leves vizéből merjünk a tejfölös keverékre így nem fog összecsomósodni a habarásunk).
Ha nem lett elég savanykás a levesünk, akkor egy kis citromlével, esetleg ecettel ízesíthetjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük