Az 5 legfinomabb karácsonyi ital
A karácsonyi asztalra a finomságok mellé ünnepi ital is dukál. A kellemesen melengető karácsonyi italokat nem nehéz elkészíteni!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

Képeken a H&M Erdem kollekciója! Csodás dizájner darabok »

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gyümölcsös-fűszeres téli itóka

Hozzávalók:

  • 2 dl ananászlé
  • 2 dl narancslé
  • 4 evőkanál fekete tea
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 1 csipet szerecsendió
  • méz

Forrald fel a narancslevet a szegfűszeggel és a fahéjjal, majd hagyd állni fél órát.

Közben főzz erős fekete teát, és, ha kihűlt, ízesítsd mézzel. A fűszeres narancsléhez keverd hozzá a teát, az ananászlevet és a szerecsendiót, és mielőtt hőálló poharakba töltenéd, forrald fel még egyszer.

Karácsonyi narancsbor

Hozzávalók:

  • 1 l vörösbor
  • 1 pohár tiszta alkohol
  • 25 kockacukor
  • 4 narancs
  • 1 narancs héja

Hámozd meg a narancsokat, és a gerezdeket vágd fel apró darabokra. Keress egy jó nagy - körülbelül 1,5-2 literes - üveget, és töltsd bele a bort a narancsdarabkákkal. Zárd le, és tedd félre egy hétre – hadd érjenek össze az ízek. Az persze nem árt, ha minden nap megkevergeted egy kicsit. A hetedik napon szűrd le a folyadékot - az utolsó előtti napon hozzádobhatsz még egy narancshéjat is -, oldd fel benne a kockacukrot, majd öntsd hozzá az alkoholt is.

Forralt bor

Hozzávalók:

  • 10 dkg cukor
  • 3 dl vörösbor
  • 3 dl fehérbor
  • 3 dl víz
  • fél citrom
  • fahéj
  • szegfűszeg

A borokat, a vizet, a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget keverd össze. Add hozzá a fél citrom reszelt héját, majd forrald fel, add hozzá a citromlét, és poharakba szűrve, forrón tálald.

Puncs

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukor
  • 2,5 dl édes vörösbor
  • 2,5 dl édes fehérbor
  • 1,5 dl rum
  • 2 citrom
  • 2 narancs

A gyümölcsöket mosd meg, majd mindkettőnek hámozd hajszálvékonyra a sárga héját. 5 dl vizet a héjakkal forralj fel, ezután öntsd hozzá az összes többi alkoholt. Szórd bele a cukrot, és éppen csak forráspontig melegítve, csavard bele a citrom és a narancs levét is. Jól összekeverve, azonnal tálald.

Fűszeres forró csoki

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 5 teáskanál tejszín
  • 1 teáskanál nem cukrozott kakaópor
  • 1 kávéskanál cukrozott kakaópor
  • 1 kiskanál vaníliás cukor
  • 2 kockacukor
  • szegfűszeg
  • fahéj

A tejet tedd fel a tűzhelyre melegedni. Dobj bele 2 szem szegfűszeget és késhegynyi fahéjat. Amikor már jó meleg, de még nem forr a tej, add hozzá a kakaóporokat, a kockacukrokat, a vaníliás cukrot és a tejszínt. Kell még bele 2 kockacukor és 1 kiskanál vaníliás cukor is. Ezt főzd pár percig, majd leszűrve, bögrében tálald.

Blog.hu ajánló