Epres fánk
Epres fánk
Hozzávalók 8 személyre
- 1kg liszt
- 5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 5 ek cukor
- 12 dkg vaj
- 4 db tojássárga
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 üveg eperlekvár
- 30 dkg eper
Elkészítés:
Az élesztőt 2 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1 ek cukrot hintünk rá, és hagyjuk felfutni.
Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a többi cukrot, a puha vajat és a tojássárgájákat is. Rugalmas tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk, és szobahőmérsékleten kb. egy órán keresztül kelni hagyjuk.
Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk a tésztát, és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval(esetleg pohárral) kiszaggatjuk.
A kiszaggatott fánkok közepébe mélyedést készítünk az ujjunkkal, majd forró olajban, közepes lángon, fedő alatt mindkét oldalát szép barnára sütjük. Tálaláskor megkenjük eperlekvárral, epreket darabolunk rá, majd megszórjuk porcukorral. Melegen tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept