Sajtos-paradicsomos húsgombóc

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Egy szemöldöke van a modellnek, de így is imádja a szakma - Neked is tetszeni fog »

Minden őszi divatfotón felbukkan ez a sapka: te is viselni fogod? »

Isteni puding, ami nem hogy hizlal, de egyenesen fogyaszt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25-30 dkg darált sertéscomb
  • 15 dkg trappista
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 ek zabpehely
  • bors
  • 1 nagy csokor zöldfűszer: petrezselyem (ez a csokor fele) 2-3 szál lestyán
  • 10-12 szál metélőhagyma
  • 2-3 bazsalikomlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 2 ek olívaolaj
  • 500 gramm 100%-os paradicsomlé
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 2 szelet zellergumó
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 teáskanál nyírfacukor
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst egy tálba rakjuk, ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal. Összevágjuk a zöld fűszernövényeket, a fokhagymát is, majd hozzáadjuk.
Belerakunk egy evőkanál zabpelyhet, feltörünk egy tojást, beletesszük, és a kezünkkel jól összegyúrjuk, egy nagy gombócot formázunk.(A tenyeremben elfért.)
A trappista sajtból 8-10 dkg körüli darabot vágunk, és a gombóc közepébe nyomjuk. A többit lereszeljük, és tálaláskor ezzel kínáljuk.

Egy serpenyőben 1 ek. olajat hevítünk, erre tesszük a gombócot és kérget sütünk a húsnak, oldalanként kb. 4-5 percig sütjük nagy lángon.
Majd átszedjük egy tepsibe, a tepsi aljára tesszük a másik evőkanál olívaolajat. Ráöntjük a paradicsomlevet. Megpucoljuk a zöldségeket, és felkarikázzuk, a hús köré rakjuk. Egy lilahagymát félbevágunk, azt is hozzáadjuk.
A paradicsomlevet megsózzuk, belerakjuk a cukrot. A hús tetejére rakunk egy szál petrezselyemzöldet és lestyánt. Lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk.

Kb 1,5 órán keresztül párolódott. A sajt a húskéregben maradt, amikor felszeltem finom puha volt. A zöldségek még roppanósak maradtak. Spagettivel kínáltam.

1
2
Blog.hu ajánló