Sajtos szűzpecsenye francia lecsóval

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Így hordd télen a nőies, élénk színeket: mindenki felfigyel rá, ha nem szürkében vagy! »

Férfi még nem öltözött fel ennyire hülyén - Elmondjuk, miért tette »

Nagyon öregít, ha nem jól teszed fel: a tökéletes füstös szemek titka »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Még régen találtam rá erre a receptre.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 közepes padlizsán
  • bors
  • 500 g paradicsom
  • 1-1 piros és sárga húsú paprika
  • 4 kisebb cukkini
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 nagyobb sertés szűzpecsenye (400 g)
  • 100 g nyers, füstölt tarja
  • 100 g szeletelt füstölt sajt
  • 1 evőkanál vaj
  • 1+2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál kapribogyó
  • 2 szál friss kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A ratatouille-hoz (azaz francia lecsóhoz) a padlizsánokat nagyobb kockákra vágjuk, 1/2 órára besózzuk. A paradicsomokat meghámozzuk, gerezdekre szeljük. A paprikákat kockákra, a hámozatlan cukkinikat karikákra, a hagymát finomra vágjuk.
A hús ezüstös hártyáját lefejtjük, hosszában mélyen bevágjuk, lapra kihajtjuk, kissé kiverjük. közepére fektetjük a tarja- és sajtszeleteket, feltekerjük, sonkaszerűen megkötözzük, bedörzsöljük sóval és borssal. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat és 1 evőkanál olajat, körbepirítjuk a húst, tepsibe emeljük, majd 200 °C-os sütőben 20 percig sütjük.

A padlizsánt leöblítjük, kinyomkodjuk. A serpenyőben maradt pecsenyeléhez 2 evőkanál olajat öntünk, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Rádobjuk a padlizsánt és a cukkinit, 4 perc múlva a paprikát, paradicsomit, az áttört fokhagymát, a kapribogyót, a kakukkfüvet, sót, borsot, és 20 percig pároljuk.
A húst alufólia alatt 15 percig pihentetjük, aztán kissé rézsútosan felszeleteljük, tálra rendezzük, bazsalikommal díszítjük, és a lecsóval tálaljuk.

Blog.hu ajánló