Sajtos szűzpecsenye francia lecsóval

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Még régen találtam rá erre a receptre.

Sajtos szűzpecsenye francia lecsóval

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 közepes padlizsán
  • bors
  • 500 g paradicsom
  • 1-1 piros és sárga húsú paprika
  • 4 kisebb cukkini
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 nagyobb sertés szűzpecsenye (400 g)
  • 100 g nyers, füstölt tarja
  • 100 g szeletelt füstölt sajt
  • 1 evőkanál vaj
  • 1+2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál kapribogyó
  • 2 szál friss kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A ratatouille-hoz (azaz francia lecsóhoz) a padlizsánokat nagyobb kockákra vágjuk, 1/2 órára besózzuk. A paradicsomokat meghámozzuk, gerezdekre szeljük. A paprikákat kockákra, a hámozatlan cukkinikat karikákra, a hagymát finomra vágjuk.
A hús ezüstös hártyáját lefejtjük, hosszában mélyen bevágjuk, lapra kihajtjuk, kissé kiverjük. közepére fektetjük a tarja- és sajtszeleteket, feltekerjük, sonkaszerűen megkötözzük, bedörzsöljük sóval és borssal. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat és 1 evőkanál olajat, körbepirítjuk a húst, tepsibe emeljük, majd 200 °C-os sütőben 20 percig sütjük.

A padlizsánt leöblítjük, kinyomkodjuk. A serpenyőben maradt pecsenyeléhez 2 evőkanál olajat öntünk, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Rádobjuk a padlizsánt és a cukkinit, 4 perc múlva a paprikát, paradicsomit, az áttört fokhagymát, a kapribogyót, a kakukkfüvet, sót, borsot, és 20 percig pároljuk.
A húst alufólia alatt 15 percig pihentetjük, aztán kissé rézsútosan felszeleteljük, tálra rendezzük, bazsalikommal díszítjük, és a lecsóval tálaljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük