Foszlós mazsolás kalács

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Táskák az utcáról: milyen darabok illenek a kabáthoz? »

16 trendi darab a boltokból, aminek láttán te is sárgát akarsz viselni ősszel »

Kétszer hatékonyabb vele az edzés: ezért jó, ha fitneszlabdával tornázol! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A családomnak elég gyakran sütöm; reggelire vagy vacsorára igazi csemege! Én dupla adaggal csinálom, mert hamar elfogy. Lehet apróbb briósokat is csinálni, ki hogyan szereti. (A fenti adag 4 főre elég.)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg puha vaj
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 3 dkg élesztő
  • egy csipet só
  • 3 dl langyos tej
  • mazsola
  • szóráshoz kristálycukor (v. pirított dió)
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk egy deci langyos, cukros tejben. A felfutott élesztőt beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk a vajat, a maradék cukrot, egy csipet sót, a mazsolát, és egybegyúrjuk az összes hozzávalót. (Lágy tésztát kell kapnunk. Ha túl kemény, öntsünk hozzá még egy kis langyos tejet.) Amikor egynemű, sima tésztát kaptunk, takarjuk le, és kelesszük fél óráig. Ha megkelt, gyúrjuk át újra, és sodorjunk a tésztából ujjnyi vastag, 15-20 cm-es rudakat, majd hármasával fonjuk össze. (Lehet brióst is készíteni, ki-ki tetszése szerint!) Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, s még 15-20 percig kelesztjük. Ezután a tetejüket megkenjük langyos tejjel vagy tojással, megszórhatjuk mandulával, dióval, cukorral, végül előmelegített sütőben pirosra sütjük. (A tészta felébe belegyúrhatunk 1-2 evőkanál kakaóport és fonhatunk barna-fehér kalácsot.)

Blog.hu ajánló