4 mennyei túrófánk receptje

Fánkot nemcsak a farsangi időszakban készíthetsz. Próbáld ki ízletes túrófánk-receptjeinket, mert ilyen finomat még nem kóstoltál.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a túrófánk nem annyira közismert, mint a farsangi szalagos fánk vagy például a csöröge, az íze legalább olyan mennyei, mint híres testvéreié.

Minden, ami a tökéletes sütihez kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

Sőt, az elkészítése sokkal könnyebb, hiszen csak összegyúrod, és már teheted is a felforrósított olajba.

Ne feledkezz meg a tavaly elrakott szilvalekvárról se, ettől majd igazán úgy érezheted magad, mint kiskorodban a nagyiéknál.

Túrófánk

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • csipet só

A túrót morzsold bele a lisztbe, majd a tojásokkal, a szódabikarbónával és a csipetnyi sóval gyúrd össze a tésztát.

Vizes kanállal szaggasd ki, és forró olajban süsd ki őket. Ízlés szerint tálaláskor vaníliás porcukorral hintsd meg.

Túrófánk bundában

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 5 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • csipet só

A túrót krumplinyomón törd át. A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját, valamint a lisztet, a zsemlemorzsa felét és a sót keverd hozzá a túróhoz. A fehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a túrós masszába. Formázz kis gömböcöket a tésztából, és a maradék zsemlemorzsába forgasd őket bele. Az olajat forrósítsd fel, és süsd ki benne a fánkokat.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Joghurtos túrófánk

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 15 dkg liszt
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 2 tojás
  • 1 üveg gyümölcslekvár
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • olaj

A túrót morzsold bele a lisztbe. Keverd hozzá a joghurtot, a két tojás sárgáját, valamint az egyik fehérjét, a sütőport és a kristálycukrot. Jól dolgozd össze a hozzávalókat, majd forró olajba szaggasd őket bele, és süsd ki. Ízlés szerint gyümölcslekvárral tálald.

Túrófánk málnakrémmel

Hozzávalók:

  • 30 dkg málna - mirelit is jó
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 250 g mascarpone
  • 5 dkg cukor
  • 4 dkg vaj
  • 2,5 dl langyos tej
  • 1 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • olaj

Az élesztőt futtasd fel langyos, cukros tejben. A lisztet szitáld egy tálba, és öntsd a közepébe az élesztőt. Szórj rá egy kevés lisztet, majd hagyd 15 percig állni. Amikor a liszt a tetején kirepedezik, keverd hozzá a cukrot, a puha vajat, az áttört túrót és a sót. Reszeld rá a citrom héját, és a maradék tejjel alaposan dolgozd össze. Takard le a tetejét egy konyharuhával, és fél órát hagyd pihenni.

A málnát tisztítsd meg, és szórd meg cukorral, hagyd állni körülbelül 15-20 percig, majd kézi habverővel dolgozd össze a mascarponével. Az olajat forrósítsd fel, szaggasd bele a tésztát, és süsd meg mindkét oldalát pirosra. Az elkészült fánkokat ragaszd össze a krémmel.

Ezt is szeretjük