4 mennyei túrófánk receptje
Fánkot nemcsak a farsangi időszakban készíthetsz. Próbáld ki ízletes túrófánk-receptjeinket, mert ilyen finomat még nem kóstoltál.
Bár a túrófánk nem annyira közismert, mint a farsangi szalagos fánk vagy például a csöröge, az íze legalább olyan mennyei, mint híres testvéreié.
Sőt, az elkészítése sokkal könnyebb, hiszen csak összegyúrod, és már teheted is a felforrósított olajba.
Ne feledkezz meg a tavaly elrakott szilvalekvárról se, ettől majd igazán úgy érezheted magad, mint kiskorodban a nagyiéknál.
Túrófánk
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 4 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- csipet só
A túrót morzsold bele a lisztbe, majd a tojásokkal, a szódabikarbónával és a csipetnyi sóval gyúrd össze a tésztát.
Vizes kanállal szaggasd ki, és forró olajban süsd ki őket. Ízlés szerint tálaláskor vaníliás porcukorral hintsd meg.
Túrófánk bundában
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 5 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 3 tojás
- csipet só
A túrót krumplinyomón törd át. A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját, valamint a lisztet, a zsemlemorzsa felét és a sót keverd hozzá a túróhoz. A fehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a túrós masszába. Formázz kis gömböcöket a tésztából, és a maradék zsemlemorzsába forgasd őket bele. Az olajat forrósítsd fel, és süsd ki benne a fánkokat.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Joghurtos túrófánk
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 15 dkg liszt
- 1 pohár natúr joghurt
- 2 tojás
- 1 üveg gyümölcslekvár
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kristálycukor
- olaj
A túrót morzsold bele a lisztbe. Keverd hozzá a joghurtot, a két tojás sárgáját, valamint az egyik fehérjét, a sütőport és a kristálycukrot. Jól dolgozd össze a hozzávalókat, majd forró olajba szaggasd őket bele, és süsd ki. Ízlés szerint gyümölcslekvárral tálald.
Túrófánk málnakrémmel
Hozzávalók:
- 30 dkg málna - mirelit is jó
- 25 dkg liszt
- 10 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 250 g mascarpone
- 5 dkg cukor
- 4 dkg vaj
- 2,5 dl langyos tej
- 1 dkg élesztő
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- olaj
Az élesztőt futtasd fel langyos, cukros tejben. A lisztet szitáld egy tálba, és öntsd a közepébe az élesztőt. Szórj rá egy kevés lisztet, majd hagyd 15 percig állni. Amikor a liszt a tetején kirepedezik, keverd hozzá a cukrot, a puha vajat, az áttört túrót és a sót. Reszeld rá a citrom héját, és a maradék tejjel alaposan dolgozd össze. Takard le a tetejét egy konyharuhával, és fél órát hagyd pihenni.
A málnát tisztítsd meg, és szórd meg cukorral, hagyd állni körülbelül 15-20 percig, majd kézi habverővel dolgozd össze a mascarponével. Az olajat forrósítsd fel, szaggasd bele a tésztát, és süsd meg mindkét oldalát pirosra. Az elkészült fánkokat ragaszd össze a krémmel.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény