A klasszikus rakott karfiol receptje
Plusz 3 variáció
A karfiolban rengeteg C-vitamin van, így az influenzás időkben hasznos vitaminforrás. Ráadásul gyorsan elkészíthető.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Nyerd meg az 50x200 ezer forint egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

beauty and style

Csodásan bánik a testével a ducinak tartott balerina »

Skótkockás őszi körmök egyszerűen, 3 hétköznapi színnel »

Magas sarkú cipő pamutzoknival: egyre többen hordják így »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karfiol rendkívül sokoldalúan felhasználható. Nemcsak rántva, de rakottasként, levesként, salátaként, sőt, még savanyúságként is megállja a helyét.

Magas C-vitamin-tartalma miatt télen különösen ajánlott a fogyasztása, így kötényt felkötni, és irány a konyha.

Rakott karfiol vegáknak

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 3 dl zsíros tejföl
  • 2 evőkanál olaj

A karfiolt szedd rózsákra, és alaposan mosd meg. Főzd meg félpuhára sós vízben, majd szűrd le. A tejfölt a tojással keverd össze, majd ízlés szerint sózd meg.

A zsemlemorzsát olajon pirítsd világosbarnára. Egy jénai tálat vajazz ki, szórd bele a zsemlemorzsa egyharmadát, és tedd rá a karfiol felét. Kanalazz a tetejére némi vajat, majd tedd rá a maradék karfiolt. Locsold meg a tejfölös szósszal, és szórd rá a maradék zsemlemorzsát, illetve a megmaradt vajat. Előmelegített sütőben süsd meg.

Sonkás rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 80 dkg karfiol
  • 40 dkg csirkehús
  • 15 dkg füstölt, főtt sonka
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 2 dkg vaj a tálhoz
  • 1 tasak rizs
  • 1 evőkanál petrezselyem

A karfiolt szedd rózsákra, sós vízben főzd puhára, majd csöpögtesd le. A csirkehúst szintén főzd meg, majd szedd szét apró darabokra. A felcsíkozott sonkát és a főtt húst keverd össze a párolt rizzsel. Egy tojást verj fel, sózd, borsozd, és az apróra vágott petrezselymet szórd bele. Tedd egy kivajazott hőálló tál aljába a karfiol felét, a rizses tölteléket, majd a karfiol másik felét. Süsd körülbelül 25-30 percig, majd vedd ki. A tojásos masszát keverd össze a tejföllel, és öntsd rá a karfiolra. Tedd vissza sülni, és pirítsd meg.

Sajtos rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 karfiol
  • 20 dkg edámi sajt
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 pohár tejföl
  • fehérbors
  • szerecsendió
  • étolaj

A karfiolt szedd rózsáira, és főzd puhára sós vízben. A zsemlemorzsát olajon pirítsd meg. A sajtot a káposztareszelőn reszeld le. Egy jénai tálat kenj ki vajjal, és szórd bele a pirított zsemlemorzsa felét. Egyenletesen oszd el rajta a karfiolt. A tejfölt ízesítsd borssal és szerecsendióval, majd öntsd rá a karfiolra. A lereszelt sajt nagy részét szórd rá, majd mehet rá a maradék zsemlemorzsa is, végül megint sajt. Előmelegített sütőben süsd, míg a sajt meg nem pirul.

Húsos rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg rizs
  • 2 karfiol
  • 1 nagy doboz tejföl
  • olaj

A karfiolt szedd rózsákra, és sós vízben főzd meg. A delikátos darált húst olajon párold meg, míg a rizst sós vízben főzd ki. Egy tepsi aljába önts némi olajat, és rétegezz. Egy sor karfiol, majd rizs, aztán a hús és a tejföl. Annyiszor ismételd meg, hogy a tetejére karfiol kerüljön. Előmelegített sütőben süsd meg.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Blog.hu ajánló