3 isteni, könnyen elkészíthető piskótatorta
A piskótatorta elkészítése nem olyan nehéz, mint első pillantásra tűnik. Nem kell a nagyira várnod, hogy édes, omlós sütit ehess!
A piskóta alapreceptje
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra egy nagy tálban. A lisztet szitáld egy tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéjét a sóval verd kemény habbá.
A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, majd a tetejére a maradék lisztet, fakanállal óvatosan dolgozd össze, vigyázva, hogy a tojáshab ne törjön össze.
Öntsd sütőpapírral kibélelt sütőformába, rakd 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd, míg aranysárga nem lesz. A sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a tészta összeesik. A piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd kihűlni.
Kókuszos-kakaós
Hozzávalók:
- piskótalap
- 2 tubus sűrített tej
- 5 dl habtejszín
- 2 kávéskanál zselatin
- 1 csomag kókuszreszelék
Készíts kakaós piskótát a fenti recept szerint, annyi különbséggel, hogy a tésztába keverj kakaóport. Ha kész, a piskótát vágd ketté. A sűrített tejet melegítsd fel vízfürdő felett, a zselatint oldd fel 6 evőkanál vízben. Langyos állapotban öntsd össze a sűrített tejet és a zselatint. A tejszínt verd habbá, majd óvatosan csurgasd bele a zselatinos masszát, és keverd hozzá a kókuszreszeléket. A krémet kend a lapok közé, a tetejét hintsd meg porcukorral.
Diótorta tejszínnel
Hozzávalók:
- 1 piskóta
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg darált dió
- 2,5 dl tejszín
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 citrom reszelt héja
A tésztát ezúttal kerek formában süsd. A tejszínt melegítsd fel óvatosan, majd öntsd le vele a diót, és hagyd kihűlni, ezalatt a dió magába fogja szívni a tejszínt, és kissé megdagad. Ha nem venné fel az összeset, le kell szűrnöd, mert különben eláztatja a tölteléket. Közben a vajat a cukorral, rummal, citromhéjjal és a vaníliás cukorral keverd habosra. Ha a dió kihűlt, add hozzá a vajas krémhez, és még egyszer alaposan dolgozd el. A tortát vágd három lapba, és kend meg a diókrémmel. A külsejét is vond be vele, majd a maradékhoz keverj kakaóport, és habzsákba téve díszítsd vele a tortát.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tejkaramellás szelet
Hozzávalók:
- 5 tojásból sütött kakaós piskóta
- 1 csomag tejkaramellás pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg vaj
- 3-4 evőkanál cukor
- 2 dl tejszín
- olvasztott csoki
Süss kakaós piskótát egy 20x30 cm-es tepsiben, hogy majd két lapba tudd vágni. Amíg sül, addig a pudingot a tejjel és a cukorral főzd meg. Ha kihűlt, akkor a habosra kevert vajat is add hozzá. A piskótát vágd két lapra, és töltsd meg a krémmel. A tejszínt verd kemény habbá, és simítsd a tészta tetejére. A hab tetejére gőz fölött megolvasztott csokit csurgass.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény