3 isteni, könnyen elkészíthető piskótatorta

A piskótatorta elkészítése nem olyan nehéz, mint első pillantásra tűnik. Nem kell a nagyira várnod, hogy édes, omlós sütit ehess!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A piskóta alapreceptje

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra egy nagy tálban. A lisztet szitáld egy tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéjét a sóval verd kemény habbá.

A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, majd a tetejére a maradék lisztet, fakanállal óvatosan dolgozd össze, vigyázva, hogy a tojáshab ne törjön össze.

Öntsd sütőpapírral kibélelt sütőformába, rakd 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd, míg aranysárga nem lesz. A sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a tészta összeesik. A piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd kihűlni.

Kókuszos-kakaós

Hozzávalók:

  • piskótalap
  • 2 tubus sűrített tej
  • 5 dl habtejszín
  • 2 kávéskanál zselatin
  • 1 csomag kókuszreszelék

Készíts kakaós piskótát a fenti recept szerint, annyi különbséggel, hogy a tésztába keverj kakaóport. Ha kész, a piskótát vágd ketté. A sűrített tejet melegítsd fel vízfürdő felett, a zselatint oldd fel 6 evőkanál vízben. Langyos állapotban öntsd össze a sűrített tejet és a zselatint. A tejszínt verd habbá, majd óvatosan csurgasd bele a zselatinos masszát, és keverd hozzá a kókuszreszeléket. A krémet kend a lapok közé, a tetejét hintsd meg porcukorral.

Diótorta tejszínnel

Hozzávalók:

  • 1 piskóta
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 citrom reszelt héja

A tésztát ezúttal kerek formában süsd. A tejszínt melegítsd fel óvatosan, majd öntsd le vele a diót, és hagyd kihűlni, ezalatt a dió magába fogja szívni a tejszínt, és kissé megdagad. Ha nem venné fel az összeset, le kell szűrnöd, mert különben eláztatja a tölteléket. Közben a vajat a cukorral, rummal, citromhéjjal és a vaníliás cukorral keverd habosra. Ha a dió kihűlt, add hozzá a vajas krémhez, és még egyszer alaposan dolgozd el. A tortát vágd három lapba, és kend meg a diókrémmel. A külsejét is vond be vele, majd a maradékhoz keverj kakaóport, és habzsákba téve díszítsd vele a tortát.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Tejkaramellás szelet

Hozzávalók:

  • 5 tojásból sütött kakaós piskóta
  • 1 csomag tejkaramellás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 2 dl tejszín
  • olvasztott csoki

Süss kakaós piskótát egy 20x30 cm-es tepsiben, hogy majd két lapba tudd vágni. Amíg sül, addig a pudingot a tejjel és a cukorral főzd meg. Ha kihűlt, akkor a habosra kevert vajat is add hozzá. A piskótát vágd két lapra, és töltsd meg a krémmel. A tejszínt verd kemény habbá, és simítsd a tészta tetejére. A hab tetejére gőz fölött megolvasztott csokit csurgass.

Ezt is szeretjük