4 klasszikus pizza receptje
Nem kell rögtön a pizzéria számát hívni, ha egy jó pizzára vágysz.
Talán a világ legelterjedtebb étele a pizza. Szülőhazája Olaszország, de minden nemzetnek megvan a maga jellemző változata.
A pizza alapja a jó tészta. Ha megvan, az már fél siker, és sokkal olcsóbban kijössz, ha otthon készíted el ezt a lapos kenyérfélét.
Ráadásul a feltéteket ízlésed szerint változtathatod. Szóval irány a konyha, és lepd meg barátaidat egy könnyű vacsorával.
Pizzatészta
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 evőkanál olaj
- 1,5 dkg élesztő
- 1 tojás
- 1 teáskanál cukor
- 1 mokkáskanál só
Az élesztőt a langyos, cukros tejben futtasd fel. Ha felfutott, alaposan dolgozd össze a liszttel, a tojással, a sóval, valamint az olajjal. Tedd félre, és pihentesd meleg helyen. Fél óra leteltével lisztezett deszkán nyújtsd félujjnyi vastag körre, majd jöhetnek a feltétek.
Margherita pizza
Hozzávalók:
- 2-3 friss paradicsom
- 1 zacskós mozzarella
- 1 kis üveg paradicsomos pizzaszósz
- 1 evőkanál olívaolaj
- friss bazsalikomlevelek
- oregánó
Készítsd el a tésztát. Kend rá egyenletesen a paradicsomszószt. A bazsalikomot nagyon apróra vágd fel, és szórd rá a szószra. A meghámozott paradicsomszeleteket fektesd rá, majd reszeld rá a mozzarellát. Ízlés szerint - ha megsült - kend meg olívaolajjal, és szórd meg oregánóval.
Négysajtos pizza
Hozzávalók:
- 15 dkg mozzarella
- 10 dkg pecorino
- 10 dkg gorgonzola
- 10 dkg parmezán
- 2-3 fekete olajbogyó
A tésztát készítsd el. A sajtokat kis kockákra vágd fel. Képzeletben negyedeld el a pizzát, és minden cikkre másfajta sajtot pakolj. Ízlés szerint a félbevágott olajbogyókkal szórd meg a tetejét, és már sütheted is.
Hawaii pizza
Hozzávalók:
- 20 dkg gépsonka
- 20 dkg sajt
- 2 doboz paradicsompüré
- 1 doboz ananász
- 1 doboz csemegekukorica
- 1 pritaminpaprika
- 1 evőkanál szárított oregánó
Készítsd el a tésztát. A sonkát és a paprikát vágd vékony csíkokra. A tésztát kend meg a paradicsompürével, majd szórd rá az oregánót. Elsőként a sonkacsíkokat, majd az ananászt, a paprikát és a kukoricát szórd rá. Előmelegített sütőben kezdd el sütni, majd, amikor már félig megsült, reszeld rá a sajtot. Pirítsd aranybarnára, és már tálalhatod is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Négy évszak pizza
Hozzávalók:
- 80 dkg paradicsom
- 40 dkg gomba
- 30-40 szem magozott vagy töltött olívabogyó
- 30 dkg kukorica
- 20 dkg mozzarella
- 8-10 evőkanál olaj
- 2 mokkáskanál oregánó
- só
- bors
Erre a feltétre nincs kőbe vésett szabály. Igazából olyan feltétet teszel rá, amilyet szeretnél, a lényeg, hogy a színe utaljon az évszakokra. A tésztát készítsd el. A gombát szeleteld fel, és dinszteld meg egy kis olajon. A maradékkal kend meg a tésztát, és a paradicsomszeletek felével borítsd be. Egy késsel finoman jelöld meg a négy részt. Az elsőre tedd rá a paradicsom megmaradt részét. A másodikra tedd a szeletelt gombát, a harmadikra a kukoricát, a negyedikre pedig az olívabogyót. Ízlés szerint sózd, borsozd, végül pedig szórd meg oregánóval. Reszeld rá a sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- olasz
- pizza
Isteni olaszos pizzák Jamie Olivertől
- olasz
- pizza