4 klasszikus pizza receptje

Margherita, négysajtos, hawaii és négy évszak

Nem kell rögtön a pizzéria számát hívni, ha egy jó pizzára vágysz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán a világ legelterjedtebb étele a pizza. Szülőhazája Olaszország, de minden nemzetnek megvan a maga jellemző változata.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

A pizza alapja a jó tészta. Ha megvan, az már fél siker, és sokkal olcsóbban kijössz, ha otthon készíted el ezt a lapos kenyérfélét.

Ráadásul a feltéteket ízlésed szerint változtathatod. Szóval irány a konyha, és lepd meg barátaidat egy könnyű vacsorával.

Pizzatészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál só

Az élesztőt a langyos, cukros tejben futtasd fel. Ha felfutott, alaposan dolgozd össze a liszttel, a tojással, a sóval, valamint az olajjal. Tedd félre, és pihentesd meleg helyen. Fél óra leteltével lisztezett deszkán nyújtsd félujjnyi vastag körre, majd jöhetnek a feltétek.

Margherita pizza

Hozzávalók:

  • 2-3 friss paradicsom
  • 1 zacskós mozzarella
  • 1 kis üveg paradicsomos pizzaszósz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • friss bazsalikomlevelek
  • oregánó

Készítsd el a tésztát. Kend rá egyenletesen a paradicsomszószt. A bazsalikomot nagyon apróra vágd fel, és szórd rá a szószra. A meghámozott paradicsomszeleteket fektesd rá, majd reszeld rá a mozzarellát. Ízlés szerint - ha megsült - kend meg olívaolajjal, és szórd meg oregánóval.

Négysajtos pizza

Hozzávalók:

  • 15 dkg mozzarella
  • 10 dkg pecorino
  • 10 dkg gorgonzola
  • 10 dkg parmezán
  • 2-3 fekete olajbogyó

A tésztát készítsd el. A sajtokat kis kockákra vágd fel. Képzeletben negyedeld el a pizzát, és minden cikkre másfajta sajtot pakolj. Ízlés szerint a félbevágott olajbogyókkal szórd meg a tetejét, és már sütheted is.

Hawaii pizza

Hozzávalók:

  • 20 dkg gépsonka
  • 20 dkg sajt
  • 2 doboz paradicsompüré
  • 1 doboz ananász
  • 1 doboz csemegekukorica
  • 1 pritaminpaprika
  • 1 evőkanál szárított oregánó

Készítsd el a tésztát. A sonkát és a paprikát vágd vékony csíkokra. A tésztát kend meg a paradicsompürével, majd szórd rá az oregánót. Elsőként a sonkacsíkokat, majd az ananászt, a paprikát és a kukoricát szórd rá. Előmelegített sütőben kezdd el sütni, majd, amikor már félig megsült, reszeld rá a sajtot. Pirítsd aranybarnára, és már tálalhatod is.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Négy évszak pizza

Hozzávalók:

  • 80 dkg paradicsom
  • 40 dkg gomba
  • 30-40 szem magozott vagy töltött olívabogyó
  • 30 dkg kukorica
  • 20 dkg mozzarella
  • 8-10 evőkanál olaj
  • 2 mokkáskanál oregánó
  • bors

Erre a feltétre nincs kőbe vésett szabály. Igazából olyan feltétet teszel rá, amilyet szeretnél, a lényeg, hogy a színe utaljon az évszakokra. A tésztát készítsd el. A gombát szeleteld fel, és dinszteld meg egy kis olajon. A maradékkal kend meg a tésztát, és a paradicsomszeletek felével borítsd be. Egy késsel finoman jelöld meg a négy részt. Az elsőre tedd rá a paradicsom megmaradt részét. A másodikra tedd a szeletelt gombát, a harmadikra a kukoricát, a negyedikre pedig az olívabogyót. Ízlés szerint sózd, borsozd, végül pedig szórd meg oregánóval. Reszeld rá a sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg.

Ezt is szeretjük