4 ízletes, omlós pogácsa nagyi módra
Ha vendégeket vársz, mindenképp süss pogácsát, hiszen ez az apró süti lesz a buli lelke. Biztosan elkápráztatod látogatóidat.
Finom pogácsát nem csak a nagyi süthet, hanem te is. Csak összegyúrod a hozzávalókat, kinyújtod, esetleg hajtogatod, és már mehet is a sütőbe.
Elrontani biztosan nem tudod, mert elkészítése nem nagy ördöngösség. Egyre figyelj, süss sokat, ha barátokat vársz, mert hamar elfogy.
Káposztás pogácsa
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 30 dkg káposzta
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 2 tojássárgája
- só
- bors
Az élesztőt cukros tejben futtasd fel. Öntsd hozzá a liszthez, majd a tojássárgákkal dolgozd össze. Ízlés szerint sózd, borsozd. A káposztát csíkozd fel, majd sózd be. Hagyd egy kicsit állni, majd nyomkodd ki, és pici olajon pirítsd meg. A tésztát nyújtsd ki, és oszlasd el rajta a káposzta felét, majd hajtsd háromba.
Újra nyújtsd ki, de ezúttal négy rétegesre hajtogasd. Tedd hűtőbe fél órára, majd nyújtsd ki megint. Rakd rá a káposzta másik felét, és ismételd meg vele a hajtogatásokat, és a nyújtásokat. Fél óra után szaggasd ki, és kivajazott, lisztezett tepsibe tedd bele. A tetejét kockázd be, kend meg tojással. Hideg sütőbe tedd, és úgy süsd meg.
Túrós pogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 50 dkg vaj
- 50 dkg liszt
- 20 dkg sajt
- 1 tojássárgája
- só
A túrót a vajjal morzsold össze. Szitáld hozzá a lisztet, és sózd meg ízlésed szerint. Az összegyúrt tésztát tedd legalább fél órára hűtőbe. Nyújtsd ki, és kend meg a tetejét tojássárgával. Szaggasd ki a tésztát, és szórd meg reszelt sajttal a tetejét. Előmelegített sütőben 30-35 percig süsd.
Magvas pogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 3 tojás
- 2 evőkanál tökmag
- 1 kis pohár tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál szezámmag
- só
A lisztbe a vajat morzsold bele. Szórd bele a sütőport, az apróra vágott magvakat és a sót, majd keverd össze. Csinálj mélyedést a közepébe, és két felvert tojást, valamint a tejföl felét öntsd bele. Kezdd el összegyúrni, és apránként add hozzá a maradék tejfölt is. Nyújtsd ki ujjnyi vastagra, kockázd be a tetejét, majd a maradék felvert tojással kend be. Szaggasd ki, és sütőpapírral bélelt tepsibe tedd bele. Előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt süsd aranybarnára.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Vajas pogácsa
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg sajt
- 12 dkg vaj
- 5 evőkanál tej
- 3 tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1,5 dkg élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 1 kiskanál só
A lisztbe morzsold bele a vajat. Az élesztőt langyos, cukros tejben futtasd fel. Két tojást, az élesztőt és a tejfölt keverd a liszthez, majd ízlésed szerint sózd meg. Tedd a tésztát lisztezett deszkára, és pihentesd legalább negyed órát. Nyújtsd ki, hajtsd négy rétegűre, majd ugyanezt még háromszor ismételd meg. Legvégül nyújtsd ujjnyi vastagra, és szaggasd ki. Kend meg felvert tojással a tetejét, és szórd meg sajttal. Előmelegített sütőben süsd meg.
Leadképünk a Dalla cucina, per te blogról származik.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény