4 isteni egytálétel római tálban
A szokásos ízeket alaposan felturbózhatod, ha az ételt római tálban készíted. Szaftos és ínycsiklandó lesz a végeredmény!
A római tálban készült ételek legfőbb értéke az ízek gazdagságában rejlik. Sok háziasszony él ezzel a praktikával, mert kevesebb konyhában ácsorgással jár, és sokkal ízletesebb ételeket lehet készíteni így.
Az egyetlen dolog, amire figyelni kell, hogy a tál tetejét és alját is legalább fél-, egy órára be kell hideg vízbe áztatni, különben a cserépedény összetörik. Valamint fontos, hogy hideg sütőbe tedd. Ha ezek az alapszabályok megvannak, készülhet az ebéd!
Sajtos csirke
Hozzávalók:
- 5 dkg trappista sajt
- 4 csirkecomb
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál olaj
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- bors
- só
A csirkecombokat sózd meg, és tedd a római tálba egymás mellé. A lisztet keverd össze a pirospaprikával, sózd, borsozd ízlés szerint, majd szórd rá a húsra.
A vöröshagymát karikázd fel, és ezt is tedd a combokra. A sajtot reszeld le, és szórd rá a hagymára. Az olajat és a tejfölt keverd össze, tedd bele a zúzott fokhagymát, és locsold rá a húsra. Hideg sütőbe tedd, és addig süsd, amíg a hús megpuhul. Ekkor vedd le a tál tetejét, és még néhány percig pirítsd, míg aranybarna nem lesz.
Rakott krumpli
Hozzávalók:
- 20 dkg csípős kolbász
- 8 tojás
- 3 közepes hagyma
- 1,5 kg krumpli
- tejföl
- pirospaprika
- kakukkfű
- rozmaring
- bors
- só
A tojást főzd keményre. A krumplit, a kolbászt, a hagymát és a tojást karikázd fel. A krumplival kezdve rétegesen rakd egymásra a hozzávalókat. Addig ismételd, amíg minden alapanyag el nem fogy. Fűszerezd, és a tetejét tejföllel kend meg. Addig süsd, míg a legalsó réteg krumpli is megpuhul. Ekkor vedd le a tetejét, és pirítsd meg.
Mexikói rakott káposzta
Hozzávalók:
- 50 dkg hús
- 40 dkg savanyú káposzta
- 2 burgonya
- 2 paprika
- 1 zacskó mexikói zöldség
- 1 pohár tejföl
- só
A húst kockázd fel, fűszerezd, majd párold meg. A meghámozott krumplit főzd félkészre. A tál aljára tegyél savanyú káposztát, majd mehet rá a hús, a felkarikázott paprika, a krumpli és a mexikói zöldségkeverék. Még egyszer ismételd meg a sort, és öntsd a tetejére a tejfölt. Szórd meg pirospaprikával, és süsd meg.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ananászos csirkemell
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemellfilé
- 40 dkg bacon
- 20 dkg trappista sajt
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dl tejszín
- 1 dl olaj
- 1 doboz ananászkonzerv
- 1 dl tejföl
- 1 dl ananászbefőttlé
- 1 kávéskanál mustár
- currypor
- bors
- só
Egy tálba öntsd bele az olajat, zúzd bele a fokhagymát, tedd bele a mustárt, szórj bele egy pici curryport, és sózd, borsozd. A csirkemellek mindkét oldalát mártogasd meg ebben a keverékben. A római tál aljára, egymás mellé helyezd el a csirkemellek felét. Tedd rá az ananászbefőtt felét, majd az egyik felkarikázott vöröshagymával borítsd be. A bacont kockázd fel, és szórd rá a tetejére. Majd jöhet a maradék csirkemell, az ananász, a vöröshagyma és a szalonna. A tejszínt, a tejfölt és az ananászlét keverd össze, és öntsd rá a tetejére. Reszelt sajttal szórd meg a tetejét. Süsd aranybarnára.
OLVASD EL EZT IS!
- töltött hús
- tökéletes recept
Így készül a tökéletes Cordon bleu
- hal
- padlizsán
4 ízletes főfogás 400 kalória alatt
- hal
- egytálétel