4 finom, gyümölcsös bögrés süti
Vége a nyárnak, de azért nem kell lemondanod a frissítő, gyümölcsös finomságokról. A hűvösebb napokon is meglepheted barátaidat sütivel.
Hiába múlt el a nyár, érdemes továbbra is gyümölcsös finomságokkal elkápráztatni a párodat vagy vendégeidet. Ha pedig nem találsz már friss gyümölcsöt, akkor kicserélheted másra.
De az is jó megoldás, ha a nagyitól kérsz egy kis befőttet, ami még őrzi a nyári ízeket.
Clafoutis
Hozzávalók:
- 3 bögre cseresznyebefőtt
- 6 tojás
- 1 bögre cukor
- 1 bögre finomliszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre tejszín
- 1 vaníliarúd
- 2 evőkanál cseresznyepálinka
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kávéskanál sütőpor
A lecsöpögtetett cseresznyebefőttet szórd bele egy kivajazott tortaformába, és keverd össze a pálinkával. A tészta hozzávalóit keverd simára egy kézi habverővel. A masszát öntsd egyenletesen a cseresznyére, és süsd 30 percig. Melegen tálald, és a végén szórd meg egy kis fahéjas porcukorral.
Szilvás lepény
Hozzávalók:
- 4 bögre liszt
- 4 bögre tej
- 10 dkg vaj
- fél bögre olaj
- fél bögre cukor
- 2 tojás
- 15 g élesztő
- szilva ízlés szerint
- csipet só
Langyos, cukros tejben futtasd fel az élesztőt, add hozzá a lisztet, a tojásokat, a vajat, az olajat, a cukrot, és keverd el annyi tejjel, hogy lágy tésztát kapj. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és dolgozd össze a tésztával. A tésztát hagyd kelni, majd öntsd kiolajozott tepsibe, szórj bele annyi kimagozott szilvát, ahogy szereted, majd süsd meg. Porcukorral meghintve tálald.
Gyors málnás
Hozzávalók:
- 3 bögre liszt
- 3 bögre málna - mirelit is lehet
- 1 bögre joghurt
- 1 bögre étolaj
- 2 bögre cukor
- 4 tojás
- 1 vaníliás cukor
- 1 sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- késhegynyi szódabikarbóna
A joghurtot a tojásokkal, az olajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral jól keverd el. Ezután add hozzá a lisztet, a sütőport, a reszelt citromhéjat és a szódabikarbónát. A masszát öntsd a tepsibe, szórd meg a kiolvasztott, lecsepegtetett málnával, és mehet a sütőbe. Ha a gyümölcsöket sütés előtt lisztben megforgatod, nem áztatják el a tésztádat.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Meggyes-vajas piskóta
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 2 és fél bögre cukor
- 3 bögre liszt
- 6 tojás
- 2 üveg meggybefőtt
- 1 sütőpor
A vajat keverd habosra a cukorral, egyenként add hozzá a hat tojássárgáját, a lisztet és a sütőport, végül a tojások felvert habját.
A tésztát tedd kivajazott tepsibe, a tetejére rakd rá a kimagozott meggyet, hintsd meg az egészet porcukorral, és közepes hőfokon süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény