4 finom, gyümölcsös bögrés süti
Vége a nyárnak, de azért nem kell lemondanod a frissítő, gyümölcsös finomságokról. A hűvösebb napokon is meglepheted barátaidat sütivel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hiába múlt el a nyár, érdemes továbbra is gyümölcsös finomságokkal elkápráztatni a párodat vagy vendégeidet. Ha pedig nem találsz már friss gyümölcsöt, akkor kicserélheted másra.

De az is jó megoldás, ha a nagyitól kérsz egy kis befőttet, ami még őrzi a nyári ízeket.

Clafoutis

Hozzávalók:

  • 3 bögre cseresznyebefőtt
  • 6 tojás
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre finomliszt
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre tejszín
  • 1 vaníliarúd
  • 2 evőkanál cseresznyepálinka
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál sütőpor

A lecsöpögtetett cseresznyebefőttet szórd bele egy kivajazott tortaformába, és keverd össze a pálinkával. A tészta hozzávalóit keverd simára egy kézi habverővel. A masszát öntsd egyenletesen a cseresznyére, és süsd 30 percig. Melegen tálald, és a végén szórd meg egy kis fahéjas porcukorral.

Szilvás lepény

Hozzávalók:

  • 4 bögre liszt
  • 4 bögre tej
  • 10 dkg vaj
  • fél bögre olaj
  • fél bögre cukor
  • 2 tojás
  • 15 g élesztő
  • szilva ízlés szerint
  • csipet só

Langyos, cukros tejben futtasd fel az élesztőt, add hozzá a lisztet, a tojásokat, a vajat, az olajat, a cukrot, és keverd el annyi tejjel, hogy lágy tésztát kapj. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és dolgozd össze a tésztával. A tésztát hagyd kelni, majd öntsd kiolajozott tepsibe, szórj bele annyi kimagozott szilvát, ahogy szereted, majd süsd meg. Porcukorral meghintve tálald.

Gyors málnás

Hozzávalók:

  • 3 bögre liszt
  • 3 bögre málna - mirelit is lehet
  • 1 bögre joghurt
  • 1 bögre étolaj
  • 2 bögre cukor
  • 4 tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • késhegynyi szódabikarbóna

A joghurtot a tojásokkal, az olajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral jól keverd el. Ezután add hozzá a lisztet, a sütőport, a reszelt citromhéjat és a szódabikarbónát. A masszát öntsd a tepsibe, szórd meg a kiolvasztott, lecsepegtetett málnával, és mehet a sütőbe. Ha a gyümölcsöket sütés előtt lisztben megforgatod, nem áztatják el a tésztádat.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Meggyes-vajas piskóta

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 2 és fél bögre cukor
  • 3 bögre liszt
  • 6 tojás
  • 2 üveg meggybefőtt
  • 1 sütőpor

A vajat keverd habosra a cukorral, egyenként add hozzá a hat tojássárgáját, a lisztet és a sütőport, végül a tojások felvert habját.
A tésztát tedd kivajazott tepsibe, a tetejére rakd rá a kimagozott meggyet, hintsd meg az egészet porcukorral, és közepes hőfokon süsd meg.

Ezt is szeretjük