Uborkakrémleves
Ez a recept családi, a nagymamám is sokszor készítette a nyári melegben. Igazi hűsítő, sós ízvilágú, gyors, nyári leves. Természetesen máskor is főzhető, hisz egyszerű, olcsó alapanyagokból áll.
Ezt a levest már többször elkészítettem, mind a szűk családom részére, de megállja a helyét egy nyári grill partinál előételként is. Legutóbb én ilyen apropóból készítettem.
Uborkakrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db nagyobb kígyóuborka
- 5 dl tej
- 1 csokor kapor
- 1 dl tejszín
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
Az uborkát apró kockákra darabolom, majd a forró, sós, kapros tejben puhára főzöm.
A tűzről levéve, ha egy kicsit hűlt, botmixerrel turmixszolom.
A tejszínt belekeverem, majd ízesítem még egy csipet őrölt borssal.
Hűtve tálalom, tetejét friss kaporral díszítem.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept