Málnás, sajtortás brownie oreo keksszel

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

6 könnyen kezelhető frizura, aminél előny, ha egy kicsit hullámos a hajad »

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

Oreo keksz

  • 22,5 dkg mandulaliszt
  • 12,5 dkg holland kakaó 1
  • teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 12,5 dkg édesítő
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • csipetnyi só

A krémhez

  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg édesítő
  • 4 evőkanál tejszín
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Brownie alap

  • 170 g cukormentes étcsokoládé
  • 110 g vaj
  • 110 g édesítő
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 kk. vaníliakivonat
  • ½ kk. só
  • 70 g mandulaliszt

Sajtos krém

  • 600 g krémsajt
  • 120 g édesítő
  • 20 g mandulaliszt
  • 1 kk. sütőpor
  • 3 nagy tojás
  • 1-2 ek. tejföl
  • reszelt citromhéj ízlés szerint
  • 1 kk. vaníliaaroma
Recept idők

Elkészítés:

A krém elkészítésével kezdjük, ehhez a vajat habosra keverjük az édesítővel és a vaníliakivonattal. Kanalanként hozzákeverjük a tejszínt, majd a krémet a hűtőbe tesszük.

A kekszhez a lisztet összekeverjük a kakaóval, a szódabikarbónával, a sütőporral, valamint a sóval.
A vajat az édesítővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, és addig keverjük, amíg sima, egynemű krémmé válik. Ekkor hozzáadjuk a lisztes keveréket, és robotgép gyúró betétjével alacsony fokozaton keverni kezdjük, majd amikor már egy kicsit összeállt, a legnagyobb fokozaton addig keverjük, amíg szép fényes sima tésztává áll össze.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
A tésztát kisebb adagokban keksz vastagságúra nyújtjuk és 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, és kb. 7 perc alatt készre sütjük. (Nem kell jobban megsütni, mert akkor nagyon kiszárad. A sütőből kivéve még puhának tűnhet, de amikor kihűl, majd ropogós lesz.)

A krémet kivesszük a hűtőből, és 1 teáskanálnyi krémet teszünk a kihűlt keksz egyik felére, majd ráteszünk egy másik kekszet és finoman addig nyomjuk őket egymáshoz, amíg a krém eléri a kekszek széleit. 30 darab kekszre számíthatunk.

Brownie alap:
Egy lábosban alacsony lángon olvasszuk fel a csokoládét a vajjal. Néha keverjük meg.

Majd vegyük le a tűzről és adjuk hozzá az édesítőt. Kevergessük 1-2 percig, majd hagyjuk szoba-hőmérsékletűre kihűlni.

Adjuk hozzá egyesével a tojásokat plusz az extra tojássárgáját. Majd keverjük hozzá a vanília kivonatot és a sót.

Végül adjuk hozzá a lisztet, és enyhén keverjük meg, amíg nagyjából elvegyül a liszt. Nem kell nagyon alaposan összekeverni.

Öntsük bele a csokis masszát szépen egyenletesen a papírral kibélelt formába, majd egyengessük el.

Sajtos krém:
A sajtkrémet beleöntöm egy nagy tálba, és 1 percig keverem, hogy ne legyen csomós. Hozzáadom az édesítőt és további 3 percig alaposan keverem. A lisztet egy külön tálkában összekeverem a sütőporral, majd egy szitán keresztül hozzáadom a sajtos édesítős krémhez. A tojásokat egyesével, alapos keverés mellett adom hozzá a krémhez. Majd belekeverek kb. 1 evőkanál tejfölt, és végül hozzáadom a citrom reszeléket és az aromát. 1-2 percig folyamatosan keverem. Egy folyékony, de sűrű és homogén masszát kell kapnom.

Összeállítás:
Öntsük a sajtkrémes masszát a csokis massza tetejére.
Díszítsük málnával és oreo darabokkal. 170 fokos sütőben süssük 15 percig, majd vegyük le 120 fokra, és úgy süssük tovább, amíg a teteje aranybarna nem lesz (kb. 50-80 perc).

Ha kivettük, hagyjuk jól kihűlni, majd tálaljuk.

1
2
3
4
Blog.hu ajánló