Diétás oreo keksz

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Hullahoppozd magad karcsúra: centikben is érezni fogod a hatását »

Nagy a feneke, de így tökéletes: milliók rajonganak a 26 éves lányért »

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

A kekszhez

  • 22,5 dkg mandulaliszt
  • 12,5 dkg holland kakaó
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 12,5 dkg édesítő
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • csipetnyi só

A krémhez

  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg édesítő
  • 4 evőkanál tejszín
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A krém elkészítésével kezdjük, ehhez a vajat habosra keverjük az édesítővel és a vaníliakivonattal. Kanalanként hozzákeverjük a tejszínt, majd a krémet a hűtőbe tesszük.

A kekszhez a lisztet összekeverjük a kakaóval, a szódabikarbónával, a sütőporral, valamint a sóval.

A vajat az édesítővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, és addig keverjük, amíg sima, egynemű krémmé válik. Ekkor hozzáadjuk a lisztes keveréket, és robotgép gyúró betétjével alacsony fokozaton keverni kezdjük, majd, amikor már egy kicsit összeállt, a legnagyobb fokozaton addig keverjük, amíg szép fényes sima tésztává áll össze.

A sütőt 160 fokra előmelegítjük.

A tésztát kisebb adagokban keksz vastagságúra nyújtjuk, és 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, és kb. 7 perc alatt készre sütjük. (Nem kell jobban megsütni, mert akkor nagyon kiszárad. A sütőből kivéve még puhának tűnhet, de amikor kihűl, majd ropogós lesz.)

A krémet kivesszük a hűtőből, és 1 teáskanálnyi krémet teszünk a kihűlt keksz egyik felére, majd ráteszünk egy másik kekszet és finoman addig nyomjuk őket egymáshoz, amíg a krém eléri a kekszek széleit.

Néhány percre hűtőbe tesszük (amíg a krém megszilárdul), és már kínálhatjuk is.

30 darab kekszre számíthatunk.

Blog.hu ajánló