Csokoládés-málnás sajttorta

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

Egy átlagos nő feküdt le a kamerák elé, de valaki más kelt fel »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

A kekszes alaphoz

  • 18 dkg édes keksz
  • 10 dkg vaj

Töltelékhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg málnadzsem
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 db tojás (nagy)
  • csipet só
  • 2 dl habtejszín

Csokoládés ganache bevonó

  • 12,5 dkg csokoládé (60 %-os)
  • 1,5 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A vajat hevítsük fel, majd öntsük a darált kekszhez, és keverjük össze.
Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd lapogassuk bele a vajas-kekszes keveréket. Ezután előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten süssük 10-12 percig. A sütőből kivéve a formában hagyjuk langyosra hűlni. A tortaformát csomagoljuk be alufóliába, hogy a víz nehogy beszivárogjon sütés közben.

A mascarponét keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a málnadzsemet, és egyesével az egész tojásokat is. Végül állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejszínt, adjuk hozzá a keményítőt is. Az kekszes alapra öntsük rá a tölteléket, majd a becsomagolt tortaformát tegyük tepsibe. Ezután öntsük fel a forma 3/4 részéig forró vízzel. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 50-55 percig. Amikor a torta teteje már kezd szép színt kapni, takarjuk le alufóliával, és úgy süssük tovább. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, nyissuk ki az ajtaját résnyire, és így hagyjuk kihűlni a tortát. A kihűlt tortát tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy a formában teljesen megdermedjen.

A csokoládét tördeljük össze, majd öntsük hozzá a tejszínt. Ezután gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel hogy krémes legyen. Amikor már szépen összeolvadt, vegyük le a gőzfürdőről, és kevergetve hűtsük 1-2 percig. Ezután a tortára csorgassuk rá a csokoládékrémet, majd tegyük a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen.

1
2
Blog.hu ajánló