Málnás-vaníliakrémes torta

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Egy szemöldöke van a modellnek, de így is imádja a szakma - Neked is tetszeni fog »

Minden őszi divatfotón felbukkan ez a sapka: te is viselni fogod? »

Isteni puding, ami nem hogy hizlal, de egyenesen fogyaszt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához

  • 18 dkg liszt
  • 3 db tojás (közepes)
  • 18 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk citromaroma
  • 2 tk sütőpor
  • 125 gramm citromízű joghurt
  • 3 dkg vaj
  • csipet só

Málnás krém hozzávalói

  • 1 cs málnás-tejszínes krémpor
  • 1 dl tej
  • 1 dl habtejszín

Vaníliakrém hozzávalói

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 2 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, az egész tojásokat, és keverjük jó habosra.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, és szitáljuk hozzá a keverékhez, majd szintén keverjük simára. Ezután adjuk hozzá a joghurtot, a vajat, majd keverjük még 1-2 percig.
25x10 cm-es sütőformát zsírozzunk, és lisztezzünk ki, majd öntsük bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki.
Amikor a tészta kihűlt, vízszintesen vágjuk el három egyforma részre, majd töltsük meg a krémekkel.
Öntsük egy keverőtálba a tejet és a tejszínt, majd adjuk hozzá a málnás-tejszínes krémport. Ezután a tasakon lévő utasítás szerint verjük fel kemény habbá.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és az aromával.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez, hogy egy könnyű, habos krémet kapjunk.
Helyezzük tálcára az alsó lapot, és kenjük rá egyenletesen a málnás krémet. Ezután helyezzük rá a középső tésztalapot, majd nyomkodjuk le egy kicsit.
Utána a vaníliakrémnek kb. felét kenjük rá a tésztára, majd helyezzük rá a maradék tésztalapot, és nyomkodjuk le egy kicsit.
Végül a maradék krémmel vonjuk be kívülről a tortát. Helyezzük be a hűtőbe 1-2 órára, hogy a krém kellően megdermedjen.
Tálalás előtt szeleteljük fel.

1
2
Blog.hu ajánló