Kolbászos-gombás lasagne

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Magas sarkú cipő pamutzoknival: egyre többen hordják így »

Gyors smink, amire hétfő reggel is lesz időd: eltünteti a hétvége nyomait »

Kiszáradt a kezed? Egy házi pakolás, ami segít, mielőtt kisebesedne »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 pár debreceni (v. jó minőségű kolbász)
  • 6 db lasagne tésztalap
  • 30 dkg gomba
  • 20 dkg paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek paradicsompüré
  • 4 ek víz
  • 4 púpozott ek tejföl
  • 1 tk dijoni mustár
  • 30 dkg sajt
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • őrölt bors
  • 1 ek olaj
Recept idők

Elkészítés:

A lasagne tésztát enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le.
A debrecenit apróra daraboljuk fel. A gombát vágjuk fel ízlés szerint. A paradicsomot vágjuk kisebb kockákra. A paradicsompürét keverjük simára a vízzel. A sajtot reszeljük le. A kakukkfűágról tépkedjük le a leveleket.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a feldarabolt kolbászt, süssük pár percig.
Amikor kissé megpirult, nyomjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk rá a lecsipkedett kakukkfűleveleket, adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt gombát, majd keverjük össze, és pirítsuk kb. 5 percig.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, öntsük fel a vízzel simára kevert paradicsompürével. Keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt, és a reszelt sajtot, majd kevergetve addig melegítsük, hogy a sajttal összeolvadjon.
Egy kisebb tepsi alját locsoljuk meg az olívaolajjal, helyezzünk rá egy lasagne lapot, majd kanalazzunk rá a kolbászos-gombás-paradicsomos-szószos keverékből, és fedjük be a következő tésztalappal. Addig ismételjük, ameddig a tészta és a ragu el nem fogy. A tetejére ragu kerüljön!
Végül reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 perc alatt szép pirosra.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Én két kisebb lábosba külön-külön állítottam össze, sütöttem készre, majd abban is tálaltam.

1
2
Blog.hu ajánló