Timcsi szelet

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

A legszebb esküvői dekorációk tökkel: őszi hangulat a javából »

Így tedd rendbe a kibolyhosodott ruhát - Olyan lesz, mint új korában »

Egy szemöldöke van a modellnek, de így is imádja a szakma - Neked is tetszeni fog »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szeretem az olyan süteményeket, melyekben főzött krém van. Saját elgondolás szerint, csak úgy "hasra ütve" készült ez a finom süti, de ízlett mindenkinek!

Hozzávalók 6 személyre:

  • 6 db tojás
  • 6 ek. rétesliszt
  • 6 ek. cukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 ek. kakaópor

Krémhez

  • 3,5 dl tej
  • 1 cs. puncs pudingpor
  • 3 ek. cukor
  • 1 ek. rumaroma
  • 5 dkg margarin

Tetejére

  • tortabevonó
  • 1 ek. kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat egyenként egy keverőtálba ütöm, majd hozzáadom a cukrot, és habverővel addig keverem, míg szép fényes-sima masszát nem kapok. Ezután fakanalat fogok, és óvatosan, két kanalanként adagolva beleforgatom a sütőporral elkevert lisztet. A masszát három részre osztom. Két adagba óvatosan beledolgozok egy-egy kanál kakaóport, a harmadik sima marad. Sütőpapírral kibélelt kis méretű tepsibe (kb. 30x25) öntöm az első adag masszát, majd előmelegített sütőbe tolom. Nagyon hamar megsül, érdemes figyelni. Ha már kiállja a fogpiszkáló próbát, tehát nem ragad a massza a fa pálcikára, akkor készen vagyunk. Kivesszük a sütőből, kiemeljük a sütőpapírral együtt egy rácsra, és hagyjuk kicsit hűlni. A műveletet még kétszer megismételjük a másik két tésztaadaggal.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingport elkeverjük a cukorral, a tejjel és az aromával. Tűzre tesszük, és folytonos kavarás mellett sűrűre főzzük. Miután levesszük a gázról, rögtön hozzákeverjük a kockázott margarint, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
Amikor már készen van mindhárom piskótalap, akkor jöhet a töltés. Az alap egy kakaós piskóta lesz. Erre jön a krém fele, majd a sárga tésztalap. Ismét krém, és a sort a másik kakaós lap zárja. Kicsit lenyomkodjuk, akár le is súlyozhatjuk rövid időre, mondjuk a vágódeszkával. Jó fél óra pihenő után jöhet a csokimáz. Én most olyat vettem, ami tasakos, és mikróban csak fel kellett melegíteni. A tészta tetejére csorgattam, és késsel elkentem. Megszórtam kókuszreszelékkel, és már mehetett is a hűtőbe. Miután kicsit megszilárdult a csokimáz, hosszúkás darabokra vágtam.

Blog.hu ajánló