Gránát- és birsalmás kacsasült

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A receptet a családból kaptam, kitűnő étel, lehet a karácsonyi menüben is.

Gránát- és birsalmás kacsasült

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab zsemle
  • 4 dl tej
  • 1 darab gránátalma magjai
  • 30 dkg birsalmabefőtt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál szárított majoránna
  • csipet őrölt fahéj
  • bors
  • 1 darab pecsenyekacsa
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

1. A zsemlét tejbe áztatjuk, amikor megszívta magát, kicsavarjuk. Hozzáadjuk a gránátalma magjait és a felkockázott birsalmát, a tojást és a majoránnát, majd a csipet őrölt fahéjat, sót és borsot.

2. Összekeverjük, majd egy habzsákba töltjük, és a kacsa ujjal óvatosan fellazított bőre alá óvatosan betöltjük. Ügyeljünk rá, hogy ne töltsünk bele túl sokat, mert akkor szétreped sütés közben.

3. A kacsát kívülről sózzuk, forró olajjal meglocsoljuk, 1.5 dl vizet öntünk alá, lefedjük alufóliával, és 130°C-ra előmelegített sütőbe tesszük. 2 órát sütjük, de egy óra után levesszük a fóliát. A végén 190°C-ra emeljük a hőfokot, és még 10 percig sütjük, hogy megpiruljon a bőre.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük