Gránát- és birsalmás kacsasült

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Fürdőruhát vásárolsz? 3 alapszabály, amit tarts be, alkattól függetlenül »

Szőke lett, és eltűnt a hosszú copfja: Ariana Grande nagyon más így »

Zseniális trükk az esküvői fotóhoz: még romantikusabb lesz tőle a kép »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A receptet a családból kaptam, kitűnő étel, lehet a karácsonyi menüben is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 darab zsemle
  • 4 dl tej
  • 1 darab gránátalma magjai
  • 30 dkg birsalmabefőtt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál szárított majoránna
  • csipet őrölt fahéj
  • bors
  • 1 darab pecsenyekacsa
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

1. A zsemlét tejbe áztatjuk, amikor megszívta magát, kicsavarjuk. Hozzáadjuk a gránátalma magjait és a felkockázott birsalmát, a tojást és a majoránnát, majd a csipet őrölt fahéjat, sót és borsot.

2. Összekeverjük, majd egy habzsákba töltjük, és a kacsa ujjal óvatosan fellazított bőre alá óvatosan betöltjük. Ügyeljünk rá, hogy ne töltsünk bele túl sokat, mert akkor szétreped sütés közben.

3. A kacsát kívülről sózzuk, forró olajjal meglocsoljuk, 1.5 dl vizet öntünk alá, lefedjük alufóliával, és 130°C-ra előmelegített sütőbe tesszük. 2 órát sütjük, de egy óra után levesszük a fóliát. A végén 190°C-ra emeljük a hőfokot, és még 10 percig sütjük, hogy megpiruljon a bőre.

Ezt is szeretjük