Máglyarakás

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Egy szemöldöke van a modellnek, de így is imádja a szakma - Neked is tetszeni fog »

Minden őszi divatfotón felbukkan ez a sapka: te is viselni fogod? »

Isteni puding, ami nem hogy hizlal, de egyenesen fogyaszt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem feltétlen kell kalács, lehet zsemléből, kifliből is elkészíteni. Ha valakinek nem elég édes, csinálhat mellé vaníliasodót is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5-6 szelet szikkadt kalács
  • 200 ml tej
  • 3 tojás
  • 6 ek cukor
  • 1-2 vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 80 g darált dió
  • 3 alma
  • 1-2 ek barna cukor
  • 1 ek vaj
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2-3 ek sárgabaracklekvár
Recept idők

Elkészítés:

Kivajazom a sütőedényt, a sütőt 180 fokra előmelegítem.
A tejet 2 ek cukorral közepes lángon összemelegítem, hozzáadom a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Amikor felmelegedett, lehúzom a tűzről és hűlni hagyom.
A tojások sárgáját egy tálba teszem, majd állandó keverés közben hozzáadom a langyos tejet.
A kalácsszeleteket a tejes keverékbe mártom 1-2 másodpercre, hogy ne ázzon el teljesen, csak nedvesedjen át. A forma alján szépen, egyenletesen elrendezem.
A diót egy tálba teszem és 2 ek cukorral elkeverem, majd a kalácsszeletek tetejére szórom, és félreteszem.
Az almákat meghámozom, magját eltávolítom, és vékony szeletekre vágom. A vajat egy serpenyőben megmelegítem, hozzáadom a barna cukrot, fahéjat, almát, és kb. 5 perc alatt megpárolom. Nem hagyom, hogy teljesen szétessen, de hagyom megpuhulni. Az almaszeleteket elrendezem szépen a dió tetején, és kb. 15-20 percig a forró sütőben megsütöm.
5 perccel a sütés vége előtt a tojások fehérjét felverem, majd hozzáadok egy kanál cukrot. Tovább verem, majd még egy kanál cukrot adagolok hozzá és addig verem, amíg szép, kemény hab lesz belőle. Ekkor hozzáadom a lekvárt és nagyon óvatosan beleforgatom.
A sütőformát kiveszem a sütőből és az alma tetejére halmozom a habot. Villával mintát húzok bele, vagy rusztikusan csúcsokat húzok egy kanál hátuljával.
Néhány percig tovább sütöm még, amíg a hab enyhén aranybarnára sül. A formában hagyom kihűlni, majd langyosan felszeletelem.

1
2
3
4
Blog.hu ajánló