Vörösboros rizottóleves

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt a Sárik Péter Trió elragadó jazzkoncertjére a Pesti Vigadóba! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

4 meleg ital hideg napokra, melyektől nem fogsz hízni - Felpörgetik az anyagcserét »

Minden hajszála kihullott egy betegség miatt, mégis csodás fotók készülnek róla »

A legjobb hidratálók, de sokan rosszul használják őket: így hatnak a növényi olajok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Imádom a rizottót, ez a leves egy érdekes továbbfejlesztése.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg rizottó (arborio) rizs
  • 1,5 l húsleves
  • 1,5 dl vörösbor
  • 7 dkg füstölt szalonna
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kelbimbó
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 1 ág rozmaring
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg parmezán
  • fél csokor metélőhagyma
  • 5 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

SZÜRET A KONYHÁBAN A hagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a szalonnát. Pár perc kevergetés után mehet hozzá a hagyma. Mikor üveges, rászórjuk a rizst, ezt is párszor megkeverjük, majd ráöntjük a bort. Megvárjuk, míg az alkohol elpárolog, beleszórjuk a durvára vágott rozmaringleveleket, majd egy merőkanálnyi levest adunk hozzá. Fedőt teszünk rá, megvárjuk, míg a rizs beszívja, hozzáöntünk még egy kanállal és így folytatjuk tovább. Mikor a rizs félig megpuhult, hozzátesszük a kelbimbót és a kockákra vágott sárgarépát. Tovább kanalazgatjuk a levest. Mikor a rizs puha, 5 dkg füstölt sajtot és 5 dkg parmezánt keverünk bele, megvárjuk, míg teljesen elolvad. Ekkor felöntjük a többi levessel, összekeverjük. Nagyon lassan felforraljuk, aztán el is zárjuk a gázt.
Reszelt füstölt sajttal és nagy adag friss, aprított metélőhagymával tálaljuk.

1
2
Blog.hu ajánló