Vörösboros rizottóleves
Imádom a rizottót, ez a leves egy érdekes továbbfejlesztése.
Vörösboros rizottóleves
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg rizottó (arborio) rizs
- 1,5 l húsleves
- 1,5 dl vörösbor
- 7 dkg füstölt szalonna
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg kelbimbó
- 1 kisebb sárgarépa
- 1 ág rozmaring
- 10 dkg füstölt sajt
- 5 dkg parmezán
- fél csokor metélőhagyma
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
SZÜRET A KONYHÁBAN A hagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a szalonnát. Pár perc kevergetés után mehet hozzá a hagyma. Mikor üveges, rászórjuk a rizst, ezt is párszor megkeverjük, majd ráöntjük a bort. Megvárjuk, míg az alkohol elpárolog, beleszórjuk a durvára vágott rozmaringleveleket, majd egy merőkanálnyi levest adunk hozzá. Fedőt teszünk rá, megvárjuk, míg a rizs beszívja, hozzáöntünk még egy kanállal és így folytatjuk tovább. Mikor a rizs félig megpuhult, hozzátesszük a kelbimbót és a kockákra vágott sárgarépát. Tovább kanalazgatjuk a levest. Mikor a rizs puha, 5 dkg füstölt sajtot és 5 dkg parmezánt keverünk bele, megvárjuk, míg teljesen elolvad. Ekkor felöntjük a többi levessel, összekeverjük. Nagyon lassan felforraljuk, aztán el is zárjuk a gázt.
Reszelt füstölt sajttal és nagy adag friss, aprított metélőhagymával tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept