Sárgabarackos morzsa
Sárgabarackos morzsa
Hozzávalók 4 személyre
- 1,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 30 dkg liszt
- 4 dkg cukor
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 6 dkg vaj
- 35 dkg sárgabarack
- 5 ek sárgabaracklekvár
- A morzsához:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2 ek barna cukor
- 1 csipet fahéj
Elkészítés:
Nyári gyümölcsös recept
A tésztához 1 kk cukorral felfuttatjuk a meglangyosított tejben az élesztőt. A liszthez adjuk a cukrot, sót, tojást és a vajat, majd hozzáöntjük az élesztős tejet is, és sima tésztává gyúrjuk. Lisztezett felületen 1 cm vékonyra nyújtjuk, és tepsibe helyezzük.
A barackot elfelezzük. A tésztát megkenjük lekvárral, elosztjuk rajta a barackokat. A morzsához összegyúrjuk a hozzávalókat, és a gyümölcsre morzsoljuk. Megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral. 175 fokon megsütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept