no

Sárgabarackos morzsa

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sárgabarackos morzsa

Hozzávalók 4 személyre

  • 1,5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 30 dkg liszt
  • 4 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 6 dkg vaj
  • 35 dkg sárgabarack
  • 5 ek sárgabaracklekvár
  • A morzsához:
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek barna cukor
  • 1 csipet fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Nyári gyümölcsös recept

A tésztához 1 kk cukorral felfuttatjuk a meglangyosított tejben az élesztőt. A liszthez adjuk a cukrot, sót, tojást és a vajat, majd hozzáöntjük az élesztős tejet is, és sima tésztává gyúrjuk. Lisztezett felületen 1 cm vékonyra nyújtjuk, és tepsibe helyezzük.
A barackot elfelezzük. A tésztát megkenjük lekvárral, elosztjuk rajta a barackokat. A morzsához összegyúrjuk a hozzávalókat, és a gyümölcsre morzsoljuk. Megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral. 175 fokon megsütjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük