Sárgabarackos morzsa
Sárgabarackos morzsa
Hozzávalók 4 személyre
- 1,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 30 dkg liszt
- 4 dkg cukor
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 6 dkg vaj
- 35 dkg sárgabarack
- 5 ek sárgabaracklekvár
- A morzsához:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2 ek barna cukor
- 1 csipet fahéj
Elkészítés:
Nyári gyümölcsös recept
A tésztához 1 kk cukorral felfuttatjuk a meglangyosított tejben az élesztőt. A liszthez adjuk a cukrot, sót, tojást és a vajat, majd hozzáöntjük az élesztős tejet is, és sima tésztává gyúrjuk. Lisztezett felületen 1 cm vékonyra nyújtjuk, és tepsibe helyezzük.
A barackot elfelezzük. A tésztát megkenjük lekvárral, elosztjuk rajta a barackokat. A morzsához összegyúrjuk a hozzávalókat, és a gyümölcsre morzsoljuk. Megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral. 175 fokon megsütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept