Tojással töltött borda
Ünnepi ételnek is ajánlom.
Tojással töltött borda
Hozzávalók 4 személyre
- A húshoz:
- 4 szelet sertéskaraj
- só
- őrölt bors
- 4 db főtt tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 csokor petrezselyem
- A bundázáshoz:
- 10 dkg liszt
- 3 db tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítés:
A hússzeleteket jól kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A főtt tojásokat villával összetörjük, a reszelt sajtot hozzáadjuk. Sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, majd jól összedolgozzuk. A tölteléket a karajszeletek egyik oldalára halmozzuk, majd a húst félbehajtjuk, széleit fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük. Ezután lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Aki szereti, a morzsába is tehet reszelt sajtot. Bő forró olajban kisütjük, közben megforgatjuk. Papírszalvétára szedve a zsiradékot leitatjuk róla.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept