Gulyás-paprikás székely módra

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

Egy átlagos nő feküdt le a kamerák elé, de valaki más kelt fel »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Minél nagyobb adagban készül, annál finomabb. Bográcsban is kiváló! Friss házi kenyérrel, savanyúsággal kínáljuk. Italnak piros bort fogyaszthatunk hozzá.

Hozzávalók 4 személyre:

  • A gulyáshoz:
  • 60 dkg sertéscomb vagy marhahús
  • 2 szál füstölt kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek zsír
  • 1 ek őrölt édes pirospaprika
  • 2 pirospaprika
  • 1 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 6 nagyobb burgonya (piros)
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 2 kis erős pirospaprika
  • 3 babérlevél
  • 1 kk őrölt kömény
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • A nokedlihez:
  • 8 ek liszt
  • 1 tojás
  • csipetnyi só
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábasban vagy magas falú serpenyőben felolvasztott zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott húst, felszeletelt kolbászt, az őrölt édes pirospaprikát és kb. 3 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk az apróra szelt a paradicsomot, paprikákat, a felkockázott krumplit és ízesítjük a hozzávalókkal: erős pirospaprika apróra vagdalva, babérlevél, kömény, só, bors, és felöntjük vízzel.
Felforraljuk és fedő alatt pároljuk kb. 1 órán át. Időről időre megkeverjük, hogy ne égjen meg. Mindezt addig csináljuk, amíg megpuhul a hús és a burgonya.
Lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymát (apróra vágva vagy fokhagymanyomón áttörve). Fedő nélkül 3 percig főzzük.
Legvégül az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk.
A nokedlihez mély keverőtálba szitáljuk a lisztet, a közepébe nyomott mélyedésbe beleütjük a tojást, sózzuk és eldolgozzuk, majd időnként kevés vizet hozzáadva, néhányszor megkeverve, kissé folyós nokedlitésztává keverjük. Addig kell keverni, míg hólyagos nem lesz. Vizet forralunk, csipet sót és kevés olajat teszünk a vízbe. A tésztamasszát pihentetés nélkül (ha sokáig pihentetjük, akkor a tészta nyúlóssá válik) vizezett vágódeszkára tesszük és egy késsel vagy nokedliszaggatóval forró, lobogó, sós vízbe szaggatjuk, néha megkeverjük.
1-2 perc főzés után, mikor már feljött a nokedli a víz tetejére, szűrőkanállal kihalásszuk, lecsurgatjuk, ezt követően hideg, folyó víz alatt leöblítjük.

Blog.hu ajánló