Gulyás-paprikás székely módra

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Ez nem csak egy póló, segíthetsz vele: egyedi kollekció magyar tervezőtől és ismert zenészektől »

3 baki, amivel nagyon el lehet rontani a csillogó sminket »

Ezt viseld a szűk ruha alatt, ha bevág a zsírpárnákba: alakformáló fehérneműk körképe »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Minél nagyobb adagban készül, annál finomabb. Bográcsban is kiváló! Friss házi kenyérrel, savanyúsággal kínáljuk. Italnak piros bort fogyaszthatunk hozzá.

Hozzávalók 4 személyre:

  • A gulyáshoz:
  • 60 dkg sertéscomb vagy marhahús
  • 2 szál füstölt kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek zsír
  • 1 ek őrölt édes pirospaprika
  • 2 pirospaprika
  • 1 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 6 nagyobb burgonya (piros)
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 2 kis erős pirospaprika
  • 3 babérlevél
  • 1 kk őrölt kömény
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • A nokedlihez:
  • 8 ek liszt
  • 1 tojás
  • csipetnyi só
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábasban vagy magas falú serpenyőben felolvasztott zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott húst, felszeletelt kolbászt, az őrölt édes pirospaprikát és kb. 3 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk az apróra szelt a paradicsomot, paprikákat, a felkockázott krumplit és ízesítjük a hozzávalókkal: erős pirospaprika apróra vagdalva, babérlevél, kömény, só, bors, és felöntjük vízzel.
Felforraljuk és fedő alatt pároljuk kb. 1 órán át. Időről időre megkeverjük, hogy ne égjen meg. Mindezt addig csináljuk, amíg megpuhul a hús és a burgonya.
Lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymát (apróra vágva vagy fokhagymanyomón áttörve). Fedő nélkül 3 percig főzzük.
Legvégül az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk.
A nokedlihez mély keverőtálba szitáljuk a lisztet, a közepébe nyomott mélyedésbe beleütjük a tojást, sózzuk és eldolgozzuk, majd időnként kevés vizet hozzáadva, néhányszor megkeverve, kissé folyós nokedlitésztává keverjük. Addig kell keverni, míg hólyagos nem lesz. Vizet forralunk, csipet sót és kevés olajat teszünk a vízbe. A tésztamasszát pihentetés nélkül (ha sokáig pihentetjük, akkor a tészta nyúlóssá válik) vizezett vágódeszkára tesszük és egy késsel vagy nokedliszaggatóval forró, lobogó, sós vízbe szaggatjuk, néha megkeverjük.
1-2 perc főzés után, mikor már feljött a nokedli a víz tetejére, szűrőkanállal kihalásszuk, lecsurgatjuk, ezt követően hideg, folyó víz alatt leöblítjük.

Blog.hu ajánló