Grillázs fatörzs

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Hullahoppozd magad karcsúra: centikben is érezni fogod a hatását »

Nagy a feneke, de így tökéletes: milliók rajonganak a 26 éves lányért »

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy barátnőmnél kóstoltam ezt a isteni finom süteményt, a grillázstól különleges. A családnak készítettem.

Hozzávalók 4 személyre:

  • A piskótához:
  • 4 tojás
  • 12,5 dkg porcukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 2 ek forró víz
  • grillázs ízlés szerint
  • fél csomag sütőpor
  • baracklekvár
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • A grillázshoz:
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10-15 dkg dió
  • A mázhoz:
  • tortabevonó
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a vaníliaaromát és a forró vizet, pár percig így keverjük tovább. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, fakanállal óvatosan összekeverjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt készre sütjük. Mikor már majd nem megsült a piskóta, rászórjuk a grillázst, kissé a tésztába nyomkodjuk, és visszatesszük a sütőbe 2-3 percre.
Egy sütőpapírt megszórunk porcukorral, majd a sütőből kivett piskótát rögtön ráfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Ha kihűlt, óvatosan felcsavarjuk.
A grillázshoz egy serpenyőbe beletesszük a cukrot és a diót. Állandó keverés mellett addig karamellizáljuk, míg szép barna színt kap. Még forrón, egy olajjal megkent fémtálcára szétterítjük, kihűtjük. Apróbb darabokra törjük, diódarálón ledaráljuk.
A pudingport a tejjel simára keverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, apránként hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
A piskóta közepére egy csíkba baracklekvárt teszünk,utána jön a habos krém, feltekerjük és megkenjük a tetejét olvasztott tortabevonóval.

Blog.hu ajánló