Kaporszószos húsgombóc

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

Egyetlen segítség minden bőrproblémára: így készíts otthon aloé vera gélt »

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • A gombócokhoz:
  • 20 dkg darált hús/levesben főtt hús
  • 2 db tojás
  • 2 db zsömle
  • zsemlemorzsa az állag beállításához
  • 1 csokor petrezselyem
  • ételízesítő
  • 1 evőkanál olaj
  • A kaporszószhoz:
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 0,5 liter húsleves
  • 2 evőkanál étolaj
  • liszt, amennyit az olaj felvesz
  • 1 pohár 12%-os tejföl
  • pici cukor
Recept idők

Elkészítés:

A darált húshoz hozzáadjuk az áztatott zsömlét, tojásokat, fűszereket, petrezselymet, olajat, és a zsemlemorzsát. Egy pár kanál leves segítségével alakítjuk ki a gombócok végleges állagát, amelyeket a levesben főzünk ki a zöldségek között pár perc alatt.

A szószhoz az olajon megdinszteljük a hagymát, beletesszük a vágott kaport, felöntjük a levessel, majd behabarjuk a tejföllel és liszttel, végül sózzuk.

Blog.hu ajánló