Kaporszószos húsgombóc
Kaporszószos húsgombóc
Hozzávalók 2 személyre
- A gombócokhoz:
- 20 dkg darált hús/levesben főtt hús
- 2 db tojás
- 2 db zsömle
- zsemlemorzsa az állag beállításához
- 1 csokor petrezselyem
- ételízesítő
- 1 evőkanál olaj
- só
- A kaporszószhoz:
- 1 csokor friss kapor
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 0,5 liter húsleves
- 2 evőkanál étolaj
- liszt, amennyit az olaj felvesz
- 1 pohár 12%-os tejföl
- pici cukor
Elkészítés:
A darált húshoz hozzáadjuk az áztatott zsömlét, tojásokat, fűszereket, petrezselymet, olajat, és a zsemlemorzsát. Egy pár kanál leves segítségével alakítjuk ki a gombócok végleges állagát, amelyeket a levesben főzünk ki a zöldségek között pár perc alatt.
A szószhoz az olajon megdinszteljük a hagymát, beletesszük a vágott kaport, felöntjük a levessel, majd behabarjuk a tejföllel és liszttel, végül sózzuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept