Túrós lepény lekvárral

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

  • A lepényhez:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 tojássárgája
  • pici só
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 evőkanál tejföl
  • cukor ízlés szerint
  • A lekvárhoz:
  • 25 dkg sárgadinnye
  • cukor
  • 1 mokkáskanál xilit
  • 1 citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sütőport, a sót és a kristálycukrot, kikeverjük.
2 tojássárgáját adunk hozzá, majd a 3 evőkanál tejfölt és jól elkeverjük.
Annyi tejet öntünk (folyamatosan) a masszánkhoz, hogy a tészta összeálljon. Közben lisztezzük.
A lehető leggyorsabban összeállítjuk a tésztánkat (nem szabad sokáig gyúrni, mivel a margarin a kezünk melegétől megolvad, és ragacsossá teszi azt, ez további lisztezést, tehát kemény tésztát eredményezne).
Tehát a tésztát kigömbölyítjük és lisztezett tálban letakarva pihentetjük kb. 15 percig.
Ezután lisztezett deszkára borítjuk és átgyúrás nélkül kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra.
A sütőtepsinket kivajazzuk, liszttel meghintjük, a tésztánk egyik felét beletesszük. Villával megszurkáljuk, majd töltjük a fent leírt töltelékkel. A tetejére borítjuk a tésztánk másik felét és villával megszurkáljuk.
A tojássárgáját vízzel (vagy tejföllel) kikeverjük, megkenjük a tetejét.
170-180 fokon sütjük kb. 30 percig.
25 dkg sárgadinnyét lereszelünk, cukorral, 1 mokkáskanál xilittel és a citrom levével lekvárt főzünk belőle.

Blog.hu ajánló