Habos-rebarbarás sütemény

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • (20 x 30 cm-es tepsihez)
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 ek kristálycukor

Töltelék

  • 20 dkg barna cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 tojássárgája
  • csipet só
  • 6-7 szál rebarbara
  • 1 db alma
  • 15 dkg eper

Hab

  • 3 tojásfehérje
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3-4 ek porcukor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal és a cukorral jó morzsalékosra összemorzsoljuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a morzsalékos lisztet és egyenletesen elosztjuk. Tenyérrel jól lenyomkodjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 15 perc alatt elősütjük. Közben el lehet készíteni a tölteléket.
A rebarbarát és az almát vékonyan megpucoljuk, majd apró kockákra felvágjuk. Az epret félbe, ha nagyobb negyedekbe vágjuk.
Egy tálba beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a pudingport, a tejszínt és a csipet só, majd robotgéppel simára keverjük.
Ezután hozzákeverjük a kockára vágott rebarbarát és az almát, majd óvatosan belekeverjük az epret is.
Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből és rögtön ráöntjük a gyümölcsös masszát. Ezután visszatesszük a sütőbe, és közepes lángon, 45-50 percig sütjük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval el kezdjük habbá verni. Ha már kezd kifehéredni, akkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot és kanalanként a porcukrot. Addig verjük, hogy jó kemény hab legyen belőle.
A készre sült süteményt kivesszük a sütőből, és a tetejére kanalazzuk a kemény habot, majd egyenletesen elsimítjuk.
Ezután visszatesszük a sütőbe, a hőfokot kicsit mérsékeljük és szép pirosra sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt óvatosan kiemeljük a tepsiből és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Vízbe mártott késsel, ízlés szerint felszeleteljük.

Blog.hu ajánló