Habos-rebarbarás sütemény

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

Sohasem megy ki a divatból és nyújtja az alakot: az egyenes vonalú szövetkabát egyszerű darabokkal is jól mutat »

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Habos-rebarbarás sütemény

Hozzávalók 4 személyre:

  • (20 x 30 cm-es tepsihez)
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 ek kristálycukor

Töltelék

  • 20 dkg barna cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 tojássárgája
  • csipet só
  • 6-7 szál rebarbara
  • 1 db alma
  • 15 dkg eper

Hab

  • 3 tojásfehérje
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3-4 ek porcukor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal és a cukorral jó morzsalékosra összemorzsoljuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a morzsalékos lisztet és egyenletesen elosztjuk. Tenyérrel jól lenyomkodjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 15 perc alatt elősütjük. Közben el lehet készíteni a tölteléket.
A rebarbarát és az almát vékonyan megpucoljuk, majd apró kockákra felvágjuk. Az epret félbe, ha nagyobb negyedekbe vágjuk.
Egy tálba beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a pudingport, a tejszínt és a csipet só, majd robotgéppel simára keverjük.
Ezután hozzákeverjük a kockára vágott rebarbarát és az almát, majd óvatosan belekeverjük az epret is.
Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből és rögtön ráöntjük a gyümölcsös masszát. Ezután visszatesszük a sütőbe, és közepes lángon, 45-50 percig sütjük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval el kezdjük habbá verni. Ha már kezd kifehéredni, akkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot és kanalanként a porcukrot. Addig verjük, hogy jó kemény hab legyen belőle.
A készre sült süteményt kivesszük a sütőből, és a tetejére kanalazzuk a kemény habot, majd egyenletesen elsimítjuk.
Ezután visszatesszük a sütőbe, a hőfokot kicsit mérsékeljük és szép pirosra sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt óvatosan kiemeljük a tepsiből és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Vízbe mártott késsel, ízlés szerint felszeleteljük.

Ezt is szeretjük