Krémes torta

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Életem párja él-hal a krémesért, így jött az ötlet, hogy meglepem vele, és elkészítem házilag.
Már nem tudom pontosan, hol leltem erre a receptre, sokat kipróbáltam, de ez a favorit :)

Hozzávalók 8 személyre:

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 csipet só

Krémhez

  • 4 cs vaníliás puding
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 35 dkg kristálycukor
  • 1 l víz
  • 9 tojásfehérje
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 1 órát legalább pihentetjük (de akár éjszakázhat is a hűtőben. Két lapot nyújtunk és sütünk belőle, elvileg 180°C-ra előmelegített sütőben, de nálam ez 200°C-on volt jó, 10 percig, alsó-felső álláson. (Hólyagos lesz nagyon, de semmi pánik, ez így természetes.)
Érdemes esetleg az egyik lapot sütés előtt óvatosan, halványan bekockázni késsel, hogy később könnyebb legyen szeletelni, de vigyázva, nehogy átvágjuk a tésztát.
A krémhez a pudingport összekeverjük a vaníliás cukorral, a teljes mennyiségből elvett, 10 dkg kristálycukorral, majd apránként hozzákeverjük az 1 l vizet is.
A tojásfehérjéket a maradék 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük.
A pudingot a vízzel lassú tűzön sűrűre főzzük (már akinek van türelme, ideje hozzá: én adtam neki, teljes kakaón ment alatta a hőség, úgy nyomtam :-) ).
Ha besűrűsödött, vigyázva belekeverjük a gőz fölött felvert, kemény, kész habot is, majd azzal együtt még további 3 percig főzzük a krémet.
Forrón, az alulra szánt tésztalapra kenjük az egészet, majd óvatosan a tetejére helyezzük a bekockázott lapot.
Letakarjuk egy száraz kendővel, így hagyjuk kihűlni.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

1
2
Blog.hu ajánló