Tavaszi spárgás pite
Könnyen és gyorsan elkészíthető tavaszi ebéd vagy vacsora, spárgaszezonban ideális!
Tavaszi spárgás pite
Hozzávalók 8 személyre
- 0,5 kg leveles tészta (fagyasztott)
- 10 dkg kecskesajt (lilahagymás)
- kb. 35 dkg spárga
- 2 db gomba
- 1 db paradicsom
- só
- bors
Elkészítés:
A tésztát kiolvadás után vékonyra nyújtottam, kibéleltem vele egy 26 cm-es pitetálat. A tál peremén a lelógó részeket levágtam, és vékony rácsokat formáztam belőle.
A lilahagymás kecskesajtot a tésztára morzsoltam. Erre került jól megmosott és leszárított egész spárga (a fás végek nélkül!). 2 db gombát vékonyra szeleteltem, a spárgás réteget beborítottam vele, ezen a ponton sóztam, borsoztam. Végül 1 paradicsomot vékony szeletekre vágva a tetejére tettem, a rácsokkal beborítottam, és addig sütöttem, amíg a teteje szép barna lett.
Sütés közben nyomon kell követni, hogy a zöldségek levet eresztenek-e, én egyszer leöntöttem róla a felesleges folyadékot.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept