Tavaszi spárgás pite
Könnyen és gyorsan elkészíthető tavaszi ebéd vagy vacsora, spárgaszezonban ideális!
Tavaszi spárgás pite
Hozzávalók 8 személyre
- 0,5 kg leveles tészta (fagyasztott)
- 10 dkg kecskesajt (lilahagymás)
- kb. 35 dkg spárga
- 2 db gomba
- 1 db paradicsom
- só
- bors
Elkészítés:
A tésztát kiolvadás után vékonyra nyújtottam, kibéleltem vele egy 26 cm-es pitetálat. A tál peremén a lelógó részeket levágtam, és vékony rácsokat formáztam belőle.
A lilahagymás kecskesajtot a tésztára morzsoltam. Erre került jól megmosott és leszárított egész spárga (a fás végek nélkül!). 2 db gombát vékonyra szeleteltem, a spárgás réteget beborítottam vele, ezen a ponton sóztam, borsoztam. Végül 1 paradicsomot vékony szeletekre vágva a tetejére tettem, a rácsokkal beborítottam, és addig sütöttem, amíg a teteje szép barna lett.
Sütés közben nyomon kell követni, hogy a zöldségek levet eresztenek-e, én egyszer leöntöttem róla a felesleges folyadékot.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept