Tavaszi spárgás pite

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Könnyen és gyorsan elkészíthető tavaszi ebéd vagy vacsora, spárgaszezonban ideális!

Tavaszi spárgás pite

Hozzávalók 8 személyre

  • 0,5 kg leveles tészta (fagyasztott)
  • 10 dkg kecskesajt (lilahagymás)
  • kb. 35 dkg spárga
  • 2 db gomba
  • 1 db paradicsom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát kiolvadás után vékonyra nyújtottam, kibéleltem vele egy 26 cm-es pitetálat. A tál peremén a lelógó részeket levágtam, és vékony rácsokat formáztam belőle.

A lilahagymás kecskesajtot a tésztára morzsoltam. Erre került jól megmosott és leszárított egész spárga (a fás végek nélkül!). 2 db gombát vékonyra szeleteltem, a spárgás réteget beborítottam vele, ezen a ponton sóztam, borsoztam. Végül 1 paradicsomot vékony szeletekre vágva a tetejére tettem, a rácsokkal beborítottam, és addig sütöttem, amíg a teteje szép barna lett.

Sütés közben nyomon kell követni, hogy a zöldségek levet eresztenek-e, én egyszer leöntöttem róla a felesleges folyadékot.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük