Sós perecek

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Magas sarkú cipő pamutzoknival: egyre többen hordják így »

Gyors smink, amire hétfő reggel is lesz időd: eltünteti a hétvége nyomait »

Kiszáradt a kezed? Egy házi pakolás, ami segít, mielőtt kisebesedne »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kocsonyafesztiválon vettem a lányaimnak perecet, ami nagyon ízlett nekik, kérték,hogy otthon mi is süssünk ilyet. Az egyik főzős újságban pont benne volt a sós perec receptje, kipróbáltuk, és finomabb lett, mint amit vettünk.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg liszt
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl étolaj
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 tojás a tetejére

Az öntethez

  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál só
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztává gyúrjuk. Kb. duplájára kelesztjük. A jól kidolgozott, megkelesztett tésztát 32 darabra osztjuk, letakarva a gyúródeszkán ismét kelesztjük. A megkelt tésztából pereceket formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Felvert tojással megkenjük a tetejét,és előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük. Az öntethez a sót és a lisztet elkeverjük annyi vízzel, hogy folyékony állagú masszát kapjunk. Mikor a perecek kezdenek színesedni, meglocsoljuk ezzel a masszával, és pár percig tovább sütjük.

Blog.hu ajánló