Sós perecek

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Jessica Alba elég viccesen néz ki a ’80-as évek stílusában: nem biztos, hogy így elvinnénk bulizni »

Divattippek testalkat szerint: ezeket az elveket kövesd, és mindenki a nőt látja meg benned »

Kim Basinger 22 éves lánya tiszta anyja: épp csak merészebben öltözködik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kocsonyafesztiválon vettem a lányaimnak perecet, ami nagyon ízlett nekik, kérték,hogy otthon mi is süssünk ilyet. Az egyik főzős újságban pont benne volt a sós perec receptje, kipróbáltuk, és finomabb lett, mint amit vettünk.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg liszt
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl étolaj
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 tojás a tetejére

Az öntethez

  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál só
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztává gyúrjuk. Kb. duplájára kelesztjük. A jól kidolgozott, megkelesztett tésztát 32 darabra osztjuk, letakarva a gyúródeszkán ismét kelesztjük. A megkelt tésztából pereceket formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Felvert tojással megkenjük a tetejét,és előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük. Az öntethez a sót és a lisztet elkeverjük annyi vízzel, hogy folyékony állagú masszát kapjunk. Mikor a perecek kezdenek színesedni, meglocsoljuk ezzel a masszával, és pár percig tovább sütjük.

Ezt is szeretjük