Sós perecek

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kocsonyafesztiválon vettem a lányaimnak perecet, ami nagyon ízlett nekik, kérték,hogy otthon mi is süssünk ilyet. Az egyik főzős újságban pont benne volt a sós perec receptje, kipróbáltuk, és finomabb lett, mint amit vettünk.

Sós perecek

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg liszt
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl étolaj
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 tojás a tetejére

Az öntethez

  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál só
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztává gyúrjuk. Kb. duplájára kelesztjük. A jól kidolgozott, megkelesztett tésztát 32 darabra osztjuk, letakarva a gyúródeszkán ismét kelesztjük. A megkelt tésztából pereceket formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Felvert tojással megkenjük a tetejét,és előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük. Az öntethez a sót és a lisztet elkeverjük annyi vízzel, hogy folyékony állagú masszát kapjunk. Mikor a perecek kezdenek színesedni, meglocsoljuk ezzel a masszával, és pár percig tovább sütjük.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük