25 perces tejszínes-spenótos tészta
A spenót nemcsak főzeléknek finom, de tésztához is remek. Próbáld ki tejszínes receptjeinket!
Egy gyorsan összedobható tészta jól jön akár hétköznap vacsorára, akár hétvégi ebédre. A következő tésztákkal nincs sok gond, csak főzd ki a tésztát, keverd össze a tejszínes-spenótos szószt, szórd meg sajttal a tetejét, és már kész is.
A gyerkőcök nem igazán szeretik a spenótot, de ilyen formában talán még csemetédet is rá tudod venni, hogy egyen a vitaminban gazdag zöld zöldségből. Ha pedig különlegesebbet szeretnél készíteni, próbáld ki a pitét!
Spenótos penne
Hozzávalók:
- 45 dkg spenót
- 40 dkg penne
- 15 dkg feta sajt
- 10 dkg parmezán
- 4 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- rozmaring
- só
- bors
A zúzott fokhagymát pici olajon pirítsd meg, majd szórd hozzá a lisztet, és készíts világos rántást. A spenótot főzd meg sós vízben, majd szedd ki, és turmixold össze.
Tedd a rántáshoz, és folytonos kevergetés mellett öntsd fel tejjel. Keverd csomómentesre, majd ízlésed szerint fűszerezd. A feta sajtot reszeld bele, majd a sós vízben kifőzött és lecsepegtetett pennével együtt keverd a szószhoz. Tálaláskor szórd meg reszelt parmezánnal.
Spenótos-sajtos tészta
Hozzávalók:
- 10 dkg óvári, mozzarella vagy edami sajt
- 2 dl tej
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 csomag tollhegytészta
- 1 doboz fagyasztott spenót
- ételízesítő
- fokhagyma ízlés szerint
A tésztát főzd ki, majd szűrd le. A spenótot kevés vízben tedd a tűzhelyre, olvaszd ki, és szórd meg az ételízesítővel. Amikor már kiolvadt, a tejben csomómentesre kevert keményítővel sűrítsd be. Keverd össze a tésztával, és reszelt sajttal meghintve, forrón tálald!
Sajtos-spenótos pite
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg reszelt Cheddar sajt
- 3-4 evőkanál hideg víz
- 1 tojás felverve a megkenéshez
- fél teáskanál őrölt mustármag
- fél teáskanál paprika
- csipetnyi só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 45 dkg fagyasztott spenót
- 25 dkg túró
- 1,5 dl tejszín
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
- 2 nagy tojás
- 1 hagyma, felszeletelve
- egy csipet őrölt szerecsendió
- só
- frissen őrölt feketebors
Morzsold a vajat a lisztbe, majd a következő négy hozzávalót is add hozzá. Turmixgéppel is összekeverheted. Vízzel hígítva dolgozd össze a tésztát, legyen sima és rugalmas. Tiszta celofánnal takard le, és fél órára hűtsd be. A spenótot és a hagymát tedd egy edénybe, lassan főzd össze. Nagyobb lángon addig főzd, amíg a felesleges víz elpárolog. Sózd, borsozd, szerecsendióval ízesítsd. Tedd át egy tálba, és hagyd kicsit kihűlni. A többi hozzávalót is keverd bele.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A sütőt melegítsd elő 220 fokra - gázsütőnél 6-os fokozat. Tegyél a sütőbe egy sütőlapot. A tészta egyharmadát tedd félre, az lesz majd a tetején, a többit nyújtsd ki egy kerek tortaforma méretére. Béleld ki vele a formát, a széleit alaposan nyomkodd le, felül hagyj egy kis szegélyt. A fölösleges darabokat vágd le, majd a tölteléket öntsd bele. A maradék tésztát nyújtsd ki, és rácsozd be. Óvatosan felemelve, a sodrófa segítségével tedd rá a töltelékre. Tojással kenegesd meg a tetejét. A széleit zárd le, és 40 percig süsd aranybarnára. Hidegen és melegen is kínálhatod.
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- tészta
Gyors rakott tészták
- olasz
- tészta
Olaszos rakott tészták 25 perc alatt
- sajt
- tészta