4 gyors magyaros vacsora
Gondban vagy, hogy mi legyen a vacsora? Ha szeretnéd jóllakatni a családot, és kipihenni a hét első napjának fáradalmait, akkor készítsd el ezeket!
Brassói csirkezúza
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkezúza
- 60 dkg főtt burgonya
- 1 dl olaj
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- fél csokor petrezselyem
- törött bors
- só
A megtisztított, megmosott csirkezúzát sózott vízben főzd puhára, és szűrd le. A burgonyát héjában főzd meg, tisztítsd meg, és vágd karikára.
Serpenyőben melegíts olajat, az apróra vágott vöröshagymát pirítsd üvegesre, add hozzá a zúzott fokhagymát és a zúzát.
Sóval, törött borssal, petrezselyemmel ízesítsd, és 1-2 percig pirítsd. Ekkor tedd bele a burgonyát, és ügyelve arra, hogy ne törjön össze, süsd pirosra.
Bakonyi csirke
Hozzávalók:
- 40 dkg pulyka- vagy csirkemellfilé
- 30 dkg csiperkegomba
- 4 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 2 fej vöröshagyma
- petrezselyem
- őrölt paprika
- őrölt bors
- só
A húst vágd kisujjnyi vastag, 3-4 cm hosszú hasábokra. Az apróra
vágott vöröshagymát pirítsd üvegesre az olajon, majd add hozzá
a baromfit. Ha a hús már kissé megfehéredett, tedd bele a
megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát is. Sózd,
borsozd, adj hozzá finomra vágott petrezselymet és őrölt paprikát, és pirítsd addig, amíg a gomba által kiengedett lé elpárolog. Akkor önts
alá kevés vizet, és fedő alatt párold puhára. Amikor a leve is
elpárolgott, a ragut szórd meg a liszttel, kevergetve pirítsd 1-2 percig, majd önts alá egy kisujjnyi meleg vizet, ezzel jól dolgozd el, és végül keverd hozzá az előmelegített tejfölt. A tejfölt úgy a legkönnyebb előmelegíteni, ha a forró ragu sűrűjéből keversz bele kisebb adagokat.
Kolbászos krumplikazal
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 10 dkg szárazkolbász
- 10 dkg főtt sonka
- 10 dkg császárhús
- 1 tojás
- 4 dkg liszt
- diónyi vaj
- bors
- só
A krumplit hámozd meg, mosd meg, töröld szárazra, gyaluld le káposztareszelőn, és - apránként szórva - keverd hozzá a lisztet. A kolbászt nyúzd meg, karikázd fel, a sonkát és a császárhúst vágd apró kockákra. A húsféléket az elhabart tojással add a burgonyához, és jól keverd össze, sózd, borsozd. A masszát terítsd egy vajjal kikent tűzálló tál aljába, és előmelegített sütőben, erős tűzön süsd, míg a teteje jól
meg nem pirul.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Bácskai gombás rizs
Hozzávalók 3-4 személyre:
- 25 dkg rizs
- 15 dkg gomba
- 4 zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- vaj
- pirospaprika
- majoránna
- bors
- só
Az apróra vágott hagymát kevés forró zsiradékon pirítsd sárgára, szórd meg pirospaprikával, és add hozzá a megtisztított és apróra vágott gombát, a meghámozott és felkockázott paradicsomot, a felkarikázott zöldpaprikát, és az egészet párold néhány percig. Akkor a leöblített, leszűrt rizst add a zöldséghez, tegyél bele majoránnát, sózd, borsozd, öntsd fel 6 dl vízzel, és az ételt párold puhára.
OLVASD EL EZT IS!
- pörkölt
- magyaros
4 isteni pörkölt receptje
- paprika
- krumpli
4 kiadós paprikás krumpli receptje
- répa
- marha