Baconos tepertős kiflik
Baconos tepertős kiflik
Hozzávalók 4 személyre
- 50dkg liszt + a nyújtáshoz
- 2,5 dkg élesztő
- 2 tojás
- 2 dl tej (+1 dl a kenéshez)
- 2 kávéskanál só
- 1 csipet cukor az élesztőhöz
- 10 dkg tepertő
- 1 csomag szeletelt bacon
Elkészítés:
Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a csipet cukorral. Közben a lisztet a tojással, sóval egy tálba tesszük, majd mikor az élesztő felfutott hozzá keverjük a liszthez, s jól összedolgozzuk. Amikor már a tészta elválik az edény falától, letakarjuk, meleg helyere tesszük és egy órán keresztül kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, nagyjából 10x10 cm-es kockákat vágunk és egyiket feldarabolt tepertővel illetve másikat szeletelt baconnel borítjuk be, majd a tésztát kifli formába feltekerjük. Egy zsírpapírral kibélelt tepsibe tesszük és tojássárgájával vagy tejjel megkenjük a tetejüket (amit én ezen alkalommal balga módon elfelejtettem, így fénytelenek lettek a kiflik). Majd kevés borssal illetve piros paprikával megszórjuk a tetejüket és közepes lángon készre sütjük őket.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept